Der er helt særligt ved at kunne dyrke dine egne råvarer. For det første for du jo mulighed for at passe og pleje det, du planter. For det andet er du så også så heldig, at du får lov at spise det i sidste ende. Og der er bare ingen mad, der smager bedre, end den du selv har arbejdet for. Er du derfor interesseret i at finde ud af, hvordan du kan komme i gang, kan du læse med her.

Start i det små

Det vil kræve en smule arbejde at passe en hel køkkenhave. Derudover vil det ikke altid være lige nemt at holde liv i alle dine grønsager og urter. Til en start kan det derfor være en god idé at starte i det små.

Med et minidrivhus har du plads til lidt af hvert. Du behøver bare ikke at bekymre dig om så meget på en gang, at du mister overblikket.

Start med et par nemme ting, så som:

  • Tomater

  • Agurker

  • Peberfrugter

  • Basilikum

Så har du allerede lidt af hvert til en god sommersalat.

Opgradér til en større køkkenhave

Når du begynder at få mod på det, kan du også overveje at opgradere til en større køkkenhave. Her vil du naturligvis få plads til lidt flere af naturens lækkerier. Og så kan du jo også komme til at prøve kræfter med noget af det, der egner sig bedst i det danske klima.

I en køkkenhave vil du også kunne dyrke flere ting, så som:

  • Gulerødder

  • Kartofler

  • Spinat

  • Kruspersille

Du kan naturligvis lave en køkkenhave på flere måder. En del vælger at gøre det i højbede. På den måde er det nemt at bevare overblikket over din køkkenhave. Sådan vil det også blive nemmere for dig at passe din køkkenhave og holde den i stand.