Det er ikke altid nemt at gå i gang med at finde det rette studiejob. Hvor skal man starte? Hvad vil jeg egentlig gerne? Hvad kan jeg? Der er mange spørgsmål, som kan være svære at rumme. Der er desuden også rift om stillingerne, og det kan være en god ide at tage fat i sin omgangskreds, for at komme i mål. Men hvilket job ønsker jeg? Det eneste, der hjælper på forvirringen, er at komme i gang – her får du nogle gode råd til, hvor og hvordan du starter. 

Gå efter dine interesser

Finder du et studiejob, som interesserer dig, så er det også langt nemmere at blive glad for at gå på arbejde, og chancen for at falde fra er langt mindre. Det kan være du går meget op i sundhed og fitness, og alligevel bruger en del af din fritid på det. Så kan det måske være noget for dig, at arbejde i et fitnesscenter som fitnessinstruktør. Undersøg muligheden for at blive certificeret fitnessinstruktør her: uddannelse fitnessinstruktør. Der er rigtig god mulighed for videreuddannelse indenfor dette felt, hvor du kan gå skridtet videre og blive personlig træner. Der er mange måder at gøre det på og forskellige kombinationer, du kan tjekke ud hos Sport & People. Det kan også være, at du er meget kreativt anlagt, og bruger din fritid på at tegne, male eller tage billeder. Så kan det være, du skal søge i retning af en butik, som handler med hobbyartikler eller at undervise i kreative fag. 

Hvad passer ind i din hverdag?

Det er meget vigtigt at overveje hvilken type job, som vil passe ind i din hverdag. Møder du f. eks. samme tid hver dag og har fri om eftermiddagen, er det måske ikke en mulighed at arbejde i en børnehave, hvor arbejdstiderne typisk ligger formiddag og middag. Det er måske bedre, at få faste vagter som butiksassistent om eftermiddagen. Det kan også være, at du har mest tid i weekenden, og derfor kan tage lange vagter, som f. eks. tjener, til større festlige lejligheder. Hvis du er et rigtigt morgenmenneske, er det også en mulighed med et rengøringsjob, inden du møder ind om morgenen, eller hvis du skal møde sent en dag om ugen. Mange kontorer har morgenrengøring, så det er også en mulighed at søge i den retning. Prøv at analysere dig selv, dine vaner og din hverdag, for at finde frem til det job, der vil passe dig bedst.