Når du skal vælge den rigtige cykelhjelm til dit barn, er det vigtigt at vide, hvilken model, du skal gå efter. Et populært valg er skaterhjelme, der er designet til at beskytte hovedet mod slag, mens man stadig har fri bevægelighed. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvad du skal kigge efter, når du skal købe en skaterhjelm til dit barn. Men hvorfor skal man vælge en skaterhjelm til børn frem for en almindelig cykelhjelm?

Løbehjul, rulleskøjter, skateboard

Det vigtigste, når du køber cykelhjelm til dit barn, er, at tjekke hjelmens størrelse og pasform, så den sidder rigtigt på barnets hoved og derfor kan beskytte rigtigt. Hvis dit barn kører på løbehjul, står på rulleskøjter eller (selvfølgelig) skateboard, er skaterhjelmen det eneste rigtige valg. Skaterhjelme er designet til at give ekstra beskyttelse ved baghovedet og nakken, hvilket er særligt vigtigt i tilfælde af fald. De har også en vis fleksibilitet, der gør dem bedre egnede til bevægelser i alle retninger, end en almindelig cykelhjelm er.

Ser sejere ud end en cykelhjelm

Det er dog ikke kun skaterhjelmens beskyttelse, der gør denne type hjelm til det bedste valg til dit barn. Skaterhjelme ser seje ud og findes både i helt enkle og diskrete sorte modeller, men også i mere trendy designs og med farver, der skiller sig ud fra mængden, hvilket kan være en stor fordel for børn, der ikke er så glade for at have cykelhjelm på.

Køb aldrig skaterhjelm til børn brugt

Du bør aldrig nogensinde købe en brugt skaterhjelm; hjelme (af alle slags) er designet til at modstå slag én gang, og du kan ikke altid se på hjelmen, om den stadig er i stand til at beskytte ved fald. Hvis du skal købe en skaterhjelm til dit barn, skal du gøre dette hos en forhandler, der sælger produkter af høj kvalitet.