God nattesøvn er roden til alt godt, samtidig med at dårlig nattesøvn er roden til alt ondt. Dårlig nattesøvn giver en dårlig dømmekraft og livskvalitet, samtidig med at, god nattesøvn gør dig til et bedre menneske.

Det at sørge for, at man har en god seng kan øge kvaliteten af ens søvn, og du kan dermed blive en bedre version af dig selv.

Mekanismerne bag effekten af elevation

Når man sover med en seng med en vis hældning, giver det en bedre udrensning af hjernen. Når man sover, så renser hjernen sig selv med noget hjernevask, som skylles igennem hjernen. 

Nogle mener, at det er den primære grund til, at vi mennesker i det hele taget sover, og hvis denne udrensning sker mere effektivt, bliver du skarpere næste dag.

Hvem vil ikke gerne vågne op og være meget skarpere end da man gik i seng? Det kan lade sig gøre, hvis tyngdekraften kan trække den her uegnet hjernevaske væk fra hovedet efter, at den er skyllet igennem hjernen. Det kan ikke give en bedre udrensning.

En smart elevationsseng kan derfor være en god mulighed for at opnå den her gode udrensning hver nat, hvis du vælger at få fingrene i en til dig et hjem.

Det kan vise sig at være en rigtig god investering, fordi du sover 1/3 af dit liv, og hvad det koster at vinkle din seng, er langt under 1/3 af din indkomst.

Sengen i flere lag

En kontinentalseng er en anden mulighed for at forbedre din seng og dermed din nattesøvn. 

Mekanismerne bag denne er, at du skal ligge på en seng med den helt rigtige hårdhed og overflader for, at du kan ligge roligt hele natten. Man kan ikke sove godt hvis man hele tiden ligger og drejer sig og er urolig.

Denne her urolighed kan nogle gange skyldes sengens hårdhed, så det skal bare være i orden.

Med flere lag i sengen, har du mulighed for at have en seng, hvor fabrikanterne har kunnet lave meget mere fine justeringer til de præcise behov, folk har for et underlag.

Man kan selvfølgelig også bare affinde sig med at ligge på gulvet, men det er sjældent en attraktiv løsning nu hvor vi er civiliserede mennesker.

Det at vi er civiliseret betyder bare at vi ikke længere er afhængige af at have en perfekt stærk krop. Samtidig er alle vores køb, for at forbedre vores situation, en måde at dække over svagheder på, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.