Dette er sponsoreret indhold 

Uanset om det gælder køb af tøj, legesager eller andre ting til børn, kan de fleste have brug for inspiration og guides til, hvordan man gør det bedste køb, og derved får mest muligt ud af sine penge.  Herunder finder du svar på nogle af de spørgsmål, de fleste sidder med, når man skal ud og finde det helt rigtige børnetøj. 

Særlige størrelser 

Det kan ofte være svært at finde den helt rigtige størrelse i tøj til sit barn. Det er dog altid en tommelfingerregel, at størrelser i børnetøj angives i tal, som svarer til barnets højde målt i centimeter. Alle børn er forskellige, og derfor bør man ikke satse hundrede procent på før omtalte regel ikke. Det er især svært at vurdere størrelsen på babytøj til ens ufødte barn. De fleste nyfødte børn bruger størrelse 50, men hvis man er i tvivl, er det anbefalesværdigt, at man køber en størrelse større. På denne måde har barnet mulighed for at vokse i tøjet, hvilket sker utroligt hurtigt. Meget børnetøj er økologisk, men man bør alligevel sørge for at vaske det, inden det tages i brug.

Det er vigtigt, at man er opmærksom på, at vaske tøjet korrekt, for at bevare tøjets stand og størrelse. Børnetøjet skal, ligesom alt andet tøj, vaskes efter vaskeanvisningen, der sidder i tøjet. Det meste kan tåle 40 eller 60, men dette gælder ikke alt slags tøj, da noget tøj indeholder eksempelvis uld. Man bør altid tage højde for, hvilket skyllemiddel og vaskepulver man bruger. Den mest hensigtsmæssige måde at vaske på er naturligvis, at gøre brug af skyllemiddel og vaskepulver uden parfume og parabener. 

Klassisk og komfortabelt

En god retningslinje er at gå efter bløde stoffer, da små børn, især babyer, har enorm følsom hud. Det kan være en fordel, at vælge tøj af økologisk stof, da det ifølge mange er væsentligt blødere end stof, der ikke er økologisk. Desuden kan det være en en god ide, at vurdere, hvorledes det specifikke stykke tøj er let og bekvemt at tage på, eller om det er lavet således, at påklædning bliver en udfordring hver gang.

Har man et barn med krudt i måsen, er det ikke smart, at vælge tøj med knapper, da det kræver mere tålmodighed. Derimod er tøj med elastik eller tryklås ofte en god løsning, hvilket nok gælder for de fleste børn. Når man vælger tøjet, er det også klogt, at vurdere, hvor praktisk det er. Dette gælder både i forhold til, om det er let at komme til at skifte ble, men også i forhold til, hvor mærket i tøjet sidder. Nogle børn oplever, at få irriteret hud af mærket, og det kan derfor være en god ide at klippe af. 

Shop second hand 

Børn er i eksplosiv udvikling, især når de er helt små. Derfor oplever mange, at de knap nok får købt nyt tøj, før barnet er vokset ud af det. For at imødekomme dette kan man, som skrevet tidligere, købe en størrelse større, således barnet kan passe tøjet i  længere tid ad gangen. En anden mulighed er, at købe billigere tøj, således man ikke har et for stort økonomisk spild.

Desværre er man ofte nødsaget til at gå på kompromis med prisen, jo billigere varen er. Nogle vælger dog i stedet at købe second hand tøj, og på denne måde sikre sig den gode kvalitet til billige penge. Det er både muligt at anskaffe brugt almindeligt børnetøj, men også mærkevarer, såkaldt luksus second hand. Når barnet er vokset ud af tøjet, kan man gemme det, såfremt der skulle være planer om at få endnu et barn, give det til nogle andres børn eller sælge det. Herved sikrer man sig, at tøjet får nyt liv, og ikke bare bliver smidt ud.