Findes der en bedre følelse end at udfolde sig kreativt? Det kan være enten at blive færdig med et større maleri, eller endelig ramme guitarsoloen som du har kæmpet med længe. Men for mange andre så er det bedste at få lov at strikke og hækle sig eget tøj og accessories, så man er klar til næste sæson. 

Hvis du fx vil være klar til vinter, så kan du strikke din egen hue eller halstørklæde af økologisk uldgarn. Fordelen er at du hurtigt kan blive færdig med fx en hue. Så kan du nå at spotte trenden, strikke huen i de rigtige farver og gå med den i samme sæson. Det gælder især også halstørklæder og pandebånd. 

Det er til gengæld sværere med fx trøjer og turtlenecks, da du skal bruge længere tid på at strikke dem. Derfor kan det være en fordel at strikke trøjer og andre store projekter i et tidsløst design og farve, så den ikke går af mode næste sæson. 

Strikket og hæklet accessories i sæsonens farver

Som nævnt tidligere så vil de bedste projekt at strikke ofte være hue, halstørklæder og pandebånd. Man bærer dem prominent på kroppen, så de er perfekte til at lave i en kontrastfarve, så de bliver fremhævet. 

Hvis du har tendens til at være frankofil, så kan du også strikke den helt egen baret. De fås i mange flotte designs, så der er rig mulighed for at udtrykke sin individualitet. Både når det kommer til udformningen men ikke mindst farverne.

Hvis du vil være klar til julefrokost, så kan du sågar også strikke din helt egen nissehue. Du kan lave en meter lang nissehue, hvis du vil. Du kan også lave en tro kopi af Pyrus’ hue. Så skal du nok blive højdepunktet til festen. 

Hvis du sidder ude sent om sommeren, så kan det også være en god ide at strikke et sjal. De kan lave i flere farve eller i enkle farver. Det vil derfor være dine ønsker som sætter rammerne for dit strikkeprojekt. Dit valg af garntype vil også have en stor påvirkning af det endelig look på dit strikkeprojekt. Mohair garn giver fx et rigtig unikt look, som har været meget moderne gennem tiderne.

Der er en uudtømmelig liste af accessories som du kan style dit look med til hver sæson, så du kan næsten lave en liste til hver sæson, og lave hvad du higer mest efter. 

Hvis du leder efter økologisk garn til dit næste projekt så følg linket.