Selvom søvn er essentiel for en hverdag, hvor vi er funktionelle og produktive samt nemme at kommunikere med, er det langt fra alle, der får nok. Hvis du vågner op hver dag uden at føle dig så udhvilet, som du kunne drømme om, bliver du muligvis nødt til at finde noget, der kan løse det problem for dig.

Sov med en sovemaske

For at finde ud af, hvad der kan hjælpe dig med at afhjælpe problemet med søvnmangel, skal vi finde ud af, hvad kriterierne for en ordentlig nattesøvn egentlig er. Noget, der i hvert fald påkræves af alle, der ikke er mørkeræd, er netop mørke. Men hvordan skaffer man lige den ekstra mængde mørke, der skal til for rent faktisk at falde i søvn? Med mørklægningsgardiner og slukket lys er man på vej i den rigtige retning, men det er ikke sikkert, det er tilstrækkeligt for dig. Med en sovemaske silke vil du med større sandsynlighed kunne opnå den søvn, du mangler. Find en test af en sådan og mange flere på forbruger-guide.dk. Ikke nok med at en sovemaske af silke er yderst lysafskærmende, så er den også både yndig og komfortabel. En sovemaske af silke vil du ikke kunne mærke i din søvn nær så meget, som du vil kunne mærke en sovemaske af et andet materiale.

Vælg madras ud fra et fornuftigt grundlag

Et andet kriterie for en udsøgt nattesøvn, er en madras, som er rar at ligge på. Den må ikke være så blød, at du synker helt ned i den, men den må heller ikke være så hård, at du ikke mærker nogen støtte. Derfor er det et velment råd, at du ved køb af en madras går ned og prøver nogle forskellige i butikken. Derudover er en topmadras ifølge mange, hvad der gør den sidste forskel, ift. om du sover behageligt.