Hvad enten du skal bruge et bælte til at holde bukserne oppe – eller blot vil bruge det som en ekstra accessory, så er det svært at komme udenom et godt gammeldags bælte, når der skal shoppes til tøjskabet. Men hvordan sikrer man sig, at man har netop det man står og mangler? Læs med og bliv klogere på hvordan du får det bedste til prisen.

Klassikere og trends

Når det kommer til bælter, er der rigtig mange af slagsen. Det gælder både dem til herre og damer. Der er selvfølgelig det helt klassiske læderbælte, som med den rette pleje kan være en fast følgesvend i mange år. De findes både i en simpel sort eller en lækker cognac. Det handler naturligvis om at finde netop det, der ikke alene passer ind i din egen smag, men måske også kan give dit tøjsæt et ekstra løft. Her er et par ting du kan holde øje med når du skal købe et bælte.

  • Hvilken farve kunne du tænke dig? Sort passer til mest tøj, men måske rød eller blå passer meget bedre til dig?
  • Skal spændet være simpelt eller eksempelvis med logo?
  • Hvor ofte skal du bruge det? Læder lever generelt længere med den rette pleje, hvorimod stof er vedligeholdelsesfrit men har kortere levetid.

En sikker livrem til både mænd og kvinder

Det gode ved bælter er, at de faktisk ofte kan bruges af begge køn. Der er naturligvis undtagelser til denne regel. De smalle bælte i taljen på en kjole fungerer måske ikke så godt i dine herrejeans og omvendt. Men det er stort set kun fantasien der sætter grænser. De fleste af slagsen kan nemlig justeres med ekstra huller, så de passer bedre i størrelsen. Og er det alt for langt kan du nemt tage det forbi en professionel og få det klippet til.