Dette indhold er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Oplever du, at din elregninger bliver dyrere og dyrere? I så fald kan tiden være inde til at søge mod en ny el-leverandør. Det kan nemlig helt overordnet give dig flere penge på lommen, som du kan bruge på sjovere ting end elregninger. Men hvordan finder du det billigste elselskab? I denne artikel får du tips og tricks til netop at finde et af Danmarks billigste elselskaber.

Hvorfor finde et billigere elselskab?

Umiddelbart er det de færreste, der drømmer om dyre regninger måned efter måned. Hvis du allerede nu har undret dig over dine regninger, bør du i høj grad overveje at skifte elselskab. Det handler blot om god research og ikke mindst afgrænsning af kriterier, når du skal lede efter det billigste elselskab i Danmark.

Dit valg af ny leverandør af el handler derfor først og fremmest om ønsker og budget. Hvor meget vil du maksimalt give månedsvis, og hvilke præferencer har du til et kommende elselskab? Det skal du først og fremmest gøre op med dig selv. Noget af det, du blandt andet skal have for øje, er for eksempel abonnementsbindinger. De kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, eftersom der kommer yderligere omkostninger oven i elregningen.  Det kan især gøre sig gældende i større elselskaber, der kræver høje priser.

Uanset hvordan landet ligger, er det i hvert fald værd at undersøge, om ikke der er et billigere elselskab end det, du har nu. For hvem vil ikke gerne have råd til at shoppe lidt ekstra tøj hver måned?

Find sammenligningsportaler online

En god måde at afgrænse din søgning og dermed være sikker på, at du finder nogle af landets bedste elselskaber, er ved at finde sammenligningsportaler online. De rapporterer dagligt om forskellige elselskaber i Danmark, som i øjeblikket tilbyder billig strøm. På den måde kan du hurtigt skabe et overblik over de respektive selskaber landet over, og samtidig får du et reelt billede af, hvad du kan forvente prismæssigt.

Inden du når så langt, kan det dog være en god idé at tjekke, hvilket elselskab du har på nuværende tidspunkt. Det giver dig generelt bedre muligheder for at vide, hvor det er nødvendigt at finde bedre alternativer. Det har nemlig været muligt selv at vælge elselskab siden 2003. Bor du i en lejelejlighed eller i et lejet hus, er det dog ikke en mulighed, da der her vil være tilknyttet et fast elselskab. Flytter du derimod ind i en ejerlejlighed eller et hus, står det dig helt frit for, hvorvidt du vil beholde det tilknyttede elselskab, eller om du vil skifte.

Fast eller variabel pris?

Næste skridt i kampen om at finde det billigste elselskab på det danske marked er at gøre op med dig selv, om du ønsker en fast eller variabel pris. Som udgangspunkt kan du nemlig vælge imellem henholdsvis fast og fleksibel pris på dine elregninger. Dit valg afhænger derfor af, om du konsekvent ønsker at kende til din elpris, eller om du er villig til at lade markedet bestemme og dermed have en svingende pris.

Fordelen ved at vælge fleksibel pris modsat fast pris er, at priserne svinger, og dermed har du mulighed for at få den billigste pris i tide og utide – for eksempel om natten, hvor prisen på strøm er lav.