Det er usundt at have stress, så langt er de fleste af os nok med. Vi ved, at vi skal undgå stress, men sjældent er det så simpelt.

Vi lever i et samfund, hvor stress er velset. Vi skal have en travl arbejdsdag. Vi skal bruge en masse energi på overhovedet at komme igennem dagen. Et af de største tabuer i vores samfund er faktisk at indrømme, at man ikke har travlt.

Den protestantiske stok hamrer os i ryggen med mere arbejde og “du skal yde, før du kan nyde”. Men læs med her, om hvor skadeligt det faktisk er for din krop.

Den store danske folkesygdom

Danmark er fuld af mennesker, som dagligt oplever stress. Hvis du siger det på din arbejdsplads, vil du sikkert kunne få noget hjælp til at vænne dig af med stressen, men kun hvis den er så ødelæggende for dit liv, at arbejdet bliver umuligt.

For langt størstedelen af os oplever dagligt, hvordan stress kan gøre vores arbejdsdag svær overhovedet at komme igennem. I Danmark bliver arbejdsmarkedet årligt lammet af stresstilfælde, som ikke bare sådan uden lige kan helbredes.

Noget tyder helt klart på, at vores arbejdsliv er indrettet forkert. Hvis mennesker bliver syge af at gå på arbejde, bør der foretages ændringer. Hvis du vi f.eks. bliver syge at traske rundt ned i minen grundet luftforurening eller nedfaldene sten, så ville vi vel protestere mod det.

Men stress har ikke på samme måde en stor modstand i befolkning. Måske fordi den er mere usynlig og op til det enkelte menneske. Eller måske fordi vi er et tilbagestående samfund på dette punkt.

Du kan læse mere her om stress, og hvad du kan gøre imod det.

Vægttab og stress

Man ville måske tænke, at du faktisk ville tabe dig af at have stress. Hvis man er for stresset til at spise på jobbet. Man får kun lige en bolle her og der. Ellers ryger der bare bunker at kaffe ned i svælget.

Faktisk er der mange stressramte mennesker, som tager på af at have stress. Det handler om, at stress har en masse uheldige følgevirkninger, som typisk vil lade dig tage på i vægt.

stress

Den første af disse er, at du mister energi af at have stress. Du får mindre energi i din hverdag, hvorfor arbejdsbyrden tager endnu mere af dine energi. Du skal altså presse dig ekstra meget for at komme igennem arbejdsdagen.
Det gør, at du slet ikke har noget energi bagefter, når er hjemme og burde tage en løbetur eller andet. Energien er simpelthen forsvundet. Derfor vælger man også at droppe madlavningen og bare bestille noget – hvilket også er mere usundt.

Psykiske sygdomme trives derhjemme

Den dovne og stressramte krop vil også opleve, at andre psykiske problemer kan få lov at blomstre inde i hovedet.

Med en inaktiv krop bliver du nemlig mere derhjemme. Derhjemme er der ikke mange mennesker, som kan give dit liv glæde og fornyet energi. Derfor kan du også begynde at grave et hul, der til sidst bliver svært at komme op fra.

Så gør noget ved din stress og drop de ekstra arbejdstimer, hvis du ikke er glad i dit liv.