Få de rette værnemidler til at komme helskindet igennem COVID-19-pandemien. Mundbind og håndsprit har været meget oppe i medierne og er da også to af de vigtigste værnemidler at have til rådighed, men du kan også med andre redskaber sikre dig selv og dem, du holder af. Find et stort udvalg af værnemidler online og bliv klogere på de produkter, markedet har.

Engangshandsker er vigtige værnemidler

Engangshandsker er ret vigtige, hvis du står og skal have fat i noget, du har en mistanke til, er blevet rørt af en smittet person. Ved engangshandsker har du tre valg i forhold til materiale, nemlig vinyl, latex og nitril. Generelt kan det frarådes, at du bruge vinyl, hvis målet er at beskytte mod infektion. For hvor vinyl er gode handsker at vaske op i, beskytter de ikke nær så godt mod farlige mikroorganismer som andre handsker. Latex og nitril er udgangspunktet.

Visir i stedet for mundbind?

Er du ked af at bruge mundbind, fordi du lider af vejrtrækningsbesvær, er i kontakt med en hørehæmmet person, som har brug for at kunne aflæse din mund, eller bare fordi du ikke synes om bindene, kan du vælge et visir i stedet. Her gælder det om at få visirer, du kan bruge ad flere omgange, og som er CE-mærkede. Markedet for visirer rummer billige modeller, der reelt blot er plastikark, du bøjer om hovedet, men få gerne styr på komfort med et spænde.

Beskyt receptionisten med en hygiejneskærm

Har du en virksomhed, hvor kunder tropper op fysisk, kan du beskytte både personalet ved kassen eller receptionen og kunderne ved at stille hygiejneskærme an. At give kunder og dine medarbejdere nem adgang til at spritte hænderne af ved at hænge en spritdispenser op er også klogt. Tydelige markeringer med sikkerhedsforskrifter kan du også købe og klistre fast.