Der findes mange forskellige plastikkirurgiske indgreb, og lægevidenskaben lykkes igen og igen med at kunne foretage flere indgreb. Men nogle indgreb er stadig mere almindelige end andre. Har du styr på, hvilke der er de mest almindelige? Du har muligvis hørt om de fleste kosmetiske indgreb der findes, men har du kendskab til, hvordan de fungerer, hvordan de adskiller sig fra hinanden?

Er du i tvivl, kan du læse med her for en gennemgang af nogle af mest almindelige plastikkirurgiske indgreb.

Et forandret ansigt

Uanset indgrebet, er der visse risici ved at få lavet plastikkirurgi. Risiciene kan variere, og det samme gælder alvorligheden af dem, men det er yderst vigtigt at have in mente, at plastikkirurgi ikke er den nemme løsning, og kan være skyld i mange gener efter endt behandling.

Der er dog stadig mennesker, der får foretaget plastikkirurgi, bl.a. ansigtsløft, brystforstørrelse med implantat og botox.

Ansigtsløft er et indgreb, hvor man strammer og omdanner uden i ansigtet og hudvævet for at reducere rynker og slap hud. Der er risiko for at ansigtsløftet giver ar, infektioner eller at resultatet ikke lever op til forventningerne. Derfor er det meget vigtigt, at man tænker sig godt om, før man får foretaget en operation i ansigtet.

Store bryster og en flad pande

Det er ligeledes populært for kvinder at få en brystforstørrende operation, hvis de er utilfredse med deres naturlige bryststørrelse. Ligeledes får nogle kvinder formindsket deres bryster, særligt hvis vægten af deres bryster giver smerter i ryg og nakke.

En anden type plastikkirurgi, der er ganske gængs, er botox, der ikke er et kirurgisk indgreb men i stedet injektioner af en væske, der reducerer rynker. Botox kan dog give infektioner og smerte, og det er vigtigt at finde ud af, om man er i risikogruppen for at få en allergisk reaktion af botoxen.