Når man overvejer hvilken printer, man skal købe, er det nødvendigt at udforske blæk og toner. Printerpatroner kan tilføje et betydeligt beløb til dine udskrivningsomkostninger – nogle gange mere end selve printeren. Med så meget valg tilgængeligt (for ikke at nævne jargon, serienumre og modeller), kan tingene blive lidt overvældende. Hvad er den bedste printer til blækomkostninger? Hvad er printertoner? Hvilken printerblæk har jeg brug for? Og hvorfor er printerblæk så dyrt? Hvis du stiller dig selv disse spørgsmål, hjælper vores guide til forskellige typer blæk og billige blækpatroner til dine behov.

Den genanvendelige blækpatron

Ved blækpatronudskrivning er en blækpatron den udskiftelige enhed, der holder det blæk, der bruges til at overføre billeder og tekst til papir. For at disse kan fungere, ilægges blækpatronen i printerhovedet. Flydende blæk opbevares i et lufttæt folierum inde i dem dækket med små blækdyser. Dette skrivehoved bevæger sig frem og tilbage på tværs af papiret, når dyserne falder blæk på siden for at oprette et billede.

Få styr på, hvor meget blæk patronen indeholder

Udbyttet af en blækpatron giver dig mulighed for at vide, hvor mange sider den kan udskrive, inden der skal genpåfyldes eller udskiftes. Alle blækpatroner testes af International Organization for Standardization (ISO) for at gennemgå forbrugsniveauer – tre mønstre udskrives kontinuerligt på tre printere, indtil alle tre patroner er løbet tør. Jo højere udbytte, jo flere sider får du – men disse har tendens til at være dyrere. Også kendt som en lasertoner, overfører denne smarte patron tonerpulver (i form af en fin, tør blanding) på papir ved hjælp af elektriske ladninger. Disse afgifter bruges til at placere billeder og tekst (eller hvad du ellers udskriver) på bestemte steder på siden. De ladede partikler smeltes derefter sammen på papiret gennem opvarmede ruller; opvarmes og smeltede til skarpe udskrifter.