Sund hud kommer ikke af sig selv, og ligegyldigt om du er gammel eller ung, er det vigtigt, at du giver dig tid til at pleje din hud. Forskellige mennesker har forskellige behov, og derfor er det vigtigt, at du finder en rutine og nogle produkter, der passer til lige netop dig og din hudtype.

Problemer med bumser?

Bumser og uren hud kan være en pest og plage, der for nogle desværre fortsætter langt op i voksenlivet. Der er heldigvis flere ting, man kan gøre for at få en renere hud, og dem kan du læse om i de næste tre tips, som er målrettet behandling af acne og hudorme i hverdagen.

1: Brug dine hudplejeprodukter med omhu

Som på alle andre områder i livet, så slår kvalitet kvantitet. Det er langt bedre at have tre gode produkter frem for tre halvdårlige, så når du finder noget, der fungerer godt, er det med at holde fast i det. Læs mere her og find de produkter, som passer allerbedst til dig og din hud.

2: Sæt fokus på den daglige hudpleje

Dyre kosmetologbehandlinger er meget langt fra at være en mirakelkur for bumser og hudorme – det er meget bedre at sætte fokus på daglige hudpleje. Køb i stedet nogle gode produkter, fyldt med vitaminer og mineraler, og skær ned på kunstige farvestoffer, parabener og parfumer.

3: Vælg som udgangspunkt milde produkter

Det er ikke mening, at hudplejen skal være en daglig pine, det skal tværtumod helst være noget, man kan se frem til. Vælg derfor nogle milde og allergivenlige produkter, og benyt dig kun af stærkere produkter, hvis du har fået en henvisning fra din læge eller kosmetolog.

Hvad med rynkerne?

Det er vigtigt at slå fast, at der ikke findes nogen måde at undgå rynker og bumser fuldstændig. I så fald giver man sig i kast med en håbløs og umulig kamp. Der er dog visse tiltag, som kan bevare hudens elasticitet, og derfor kommer der her tre råd til at forsinke rynkedannelsen.

1: Antioxidanter

Antioxidanter er lidt af et nøgleord, når det kommer til pleje af huden og forsinkelse af rynkedannelse. Der er nemlig tale om et kemisks stof, som forhindrer oxidation og dermed ødelæggelse af hudens bestanddele. Du kan bl.a. finde antioxianter i følgende produkter:

  • I røde og gule gulerødder.

  • I grønne bladgrøntsager såsom spinat og majs.

  • I røde tomater og mørkerøde rødbeder.

2: Livsstil

Selvom hudens tilstand selvfølgelig også afhænger af genetik, så er det rigtig vigtigt med en sund livsstil for at forhindre tidlig rynkedannelse. Hold dig fra cigaretter og sørg for at motionere nok. Det er desuden vigtigt at beskytte huden mod stærk sol med en god solcreme.

3: Anti-aging produkter

Der findes forskellige kosmetiske produkter, som kan have en vis forebyggende effekt på rynker. Dette inkluderer eksempelvis eksfolierende cremer, som renser din hud for snavs og døde celler, og der findes også produkter, som har et vist indhold af antioxidanter.