Ligesom med så meget andetskifter det mellem, hvilke sundhedstips der hitter. Sundhedstips og -tendenser kan akkurat ligesom tøjmode og indretningstrends komme på mode og senere gå af mode igen. Er du opdateret på de nyeste tendenser, hvad angår sundhed? Herunder præsenteres du for tre sundhedstips, der hitter netop nu. Disse tips kan både hjælpe dig med at føre en sundere livsstil, nedjustere vægten, hvis det er ønsket, og hjælpe din krop tilbage efter en hård omgang træning.

Hold øje med vægten

Uden at det skal lede tankerne hen på noget, der er usundt og fanatisk, kan det være en god idé at holde øje med vægten, hvis du har et ønske om at tabe dig. Her skal det naturligvis nævnes med det samme, at et vægttab ikke altid udelukkende er et sundhedstegn. Muskler vejer nemlig mere end fedt, så hvis du dyrker meget styrketræning, vil du på et tidspunkt opdage, at du ikke smider lige så mange kilo, som du måske gjorde i starten af dit træningsprogram. Det gør ikke spor – det er sundt, at du bliver stærkere og opbygger dine muskler.

Når du skal holde øje med din vægt, kan du naturligvis vælge at bruge en klassiske badevægt. Badevægte fås i et hav af varianter, og mange af dem kan fås i moderne udgaver, som kan matche badeværelsets generelle indretning. Hvis du omvendt ønsker en mere avanceret vægt, findes de også på markedet. På nogle af disse er det muligt også at måle fedtprocent, BM, muskelmasse m.m. De mere avancerede badevægte er dog typisk en del dyrere end almindelige badevægte, så hvis du blot skal holde øje med, om kiloene går op eller ned, er en badevægt en ganske fornuftig løsning.

Daglig bevægelse og motion – prøv yoga

En sund livsstil handler naturligvis ikke kun om vægt. Det er mindst lige så vigtigt, at du sørger for at få rørt dig til daglig. Det behøver ikke at være lange løbeture, hvis du ikke er til det. Hvad angår træning og motion, er det altafgørende, at du faktisk kan lide det, du laver. Ellers er chancen for, at du bliver ved, forholdsvis lille. Særligt yoga hitter hos danskerne i øjeblikket – og her taler vi både for mænd og kvinder. Selvom yoga ofte udføres i langsomme bevægelser, er det faktisk en ganske hård og udfordrende motionsform. Det betyder, at selv dem, der i forvejen betragter sig selv som værende i god form, kan få rigtig meget gavn af en motionsform som yoga.

Hjælp din krop til hurtigere at restituere

Som et middel til bedre restitution er flere og flere danskere begyndt at bruge kinesiotape. Kinesiotape går også under navnet sportstape og var førend noget, særligt fysioterapeuter anvendte i deres behandlinger. I dag er sportstape dog blevet langt mere udbredt. Det, som sportstape gør, er at øge blodcirkulationen i det område, hvor tapen er placeret. På den måde hjælper tapen kroppen med at restituere i det pågældende område. Kinesiotape kan både bruges i forbindelse med almindelig træning og ved skader. Det kan ligeledes bruges, hvis du døjer med ondt i nakke, skuldre eller ryg. Det er forskelligt fra person til person, hvor effektiv sportstape opleves. Prøv dig derfor frem, og se, hvordan sportstape kan hjælpe dig mod en hurtigere restitution og generel lindring.