Er du begyndt at køre et PPL split, men mangler triceps øvelser til din push dag? Det er vigtigt, at du får trænet din triceps, når du kører push. Derfor har du også brug for at have en viden omkring forskellige triceps øvelser og hvorfor det skal trænes.

Et PPL split indebærer en Push dag, hvilket betyder skub-øvelser. Her trænes der primært skulder, bryst og triceps. En pull dag, hvor der trækkes. Her er der fokus på ryg og biceps. Den sidste dag er en bentræning. Det er en utroligt populær split, da det er nemt og overskueligt at køre samt giver gode resultater.

Triceps trænes, når du kører push

Ved en push dag træner du forskellige muskelgrupper. Det er primært de store muskelgrupper såsom bryst og skulder, som du træner her. Du aktiverer dog også din triceps i mange af øvelserne. Derfor er det også vigtigt, at du isolere dine triceps og laver triceps øvelser.

Du kan ikke undgå at træne triceps, når du kører push. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at få trænet din triceps alene også. Det vil både give dig større stabilitet i øvelser såsom bænkpres eller andre tunge pres øvelser, da det er en muskel, som du bruger til at stabilisere.

Triceps pushdown

Tricep pushdown er en rigtig god øvelse, hvis du gerne vil træne din triceps. Den laves i et kabeltårn, hvor du finder en flad stang. Herefter placerer du dine hænder i skulderbredde og læner dig en smule fremover. Modstanden kommer oppe fra og du trækker ned. Det er vigtigt, at dine håndled er låste, da du ellers kan få problemer med at mærke den.

Der kan laves en masse forskellige variationer af tricep pushdown i et kabeltårn. Det kunne blandt andet være med et reb, en arms eller en tredje variation, der træner din triceps.

Skullcrusher

Skullcrusher er en anden rigtig god øvelse til at træne din triceps. Her skal du ligge på en bænk med en vægtstang eller håndvægt. Herefter skal vægten bevæge sig ned forbi dit hoved, hvor du bøjer i albuen. Herefter skal du strække armene igen. På den måde vil du få trænet din triceps på en god måde. Alt efter hvor svært det er, tilføjer du mere vægt sådan, at du hele tiden bliver udfordret, når du kører øvelsen.