En basisgarderobe er den essentielle garderobe – det tøj og de accessories, du har brug for året rundt. Basisgarderoben betegnes ofte som less is more, og det er derfor ikke en garderobe, der består af en masse farver, mønstre og lignende. Det er en basisgarderobe, som man så kan bygge videre på med lidt vildere og mere farverige dele, som så kan udgør more is more-delen af garderoben. I denne artikel har vi fokus på, hvilke dele, der hører til en basisgarderobe.

Sko og støvler

En basisgarderobe består af kun tre par sko – ét par hvide sneakers, ét par klassiske brune brogues og et par støvler til vinteren. Disse tre par sko dækker nemlig alt, hvad du skal bruge i løbet af et helt år. Hvide sneakers passer til et hvilket som helst outfit og hvilke som helst farver, et par brune brogues passer til ethvert mere formelt outfit og naturligvis også jakkesættet og et par støvler er en nødvendighed om vinteren.

Bukser og jeans

En basisgarderobe består i bund og grund kun af to par chinos og to par jeans. Her er fokus på at have et par lyse og et par mørke af hver type. Det kan f.eks. være et par blå og et par beige chinos og et blå og et par sorte jeans. Når du vælger neutrale farver, kan du kombinere dem i en uendelighed med alle dine bluser, skjorter og sweatre, og det er hele meningen med en basisgarderobe. Det er her vigtigt, at du vælger kvalitet frem for alt. Det kan med fordel være jeans og bukser fra GABBA, som er kendt for deres gode kvalitet.

T-shirts, skjorter og trøjer

Basisgarderoben skal begrænses så vidt muligt, og den består derfor kun af fire overdele. Der er her tale om en hættetrøje, en trøje og en skjorte – alle i neutrale farver, som f.eks. hvid eller blå. Derudover består basisgarderoben også af en hvid t-shirt, som man dog gerne må have flere af i samme model. Det handler her blot om at finde en model, der sidder godt på dig, og så kan du evt. tilføje den til din more is more-garderobe i andre farver. Det kan med fordel være t-shirt i høj kvalitet, som f.eks. denne GABBA t-shirt.

Jakkesæt

Uanset om du tit går i jakkesæt eller kun bruger det til særlige begivenheder, så er et jakkesæt en essentiel del i basisgarderoben. Du kommer nemlig til at bruge det på et eller andet tidspunkt, selvom det måske kun er én gang om året. Hvis du kun skal eje ét jakkesæt, er det en god idé at vælge et jakkesæt i enten blå, sort eller grå. Fordelen ved at vælge blå eller grå er at du så kan bruge dine bruge brogues, hvorimod du skal eje et par sorte, hvis du vælger et sort jakkesæt.

Jakker

En basisgarderobe består af tre forskellige jakker: en sommerjakke, en overgangsjakke og en vinterjakke. Det er simpelthen af helt praktiske årsager, så du ikke ender med at fryse om vinteren eller have det for varmt om sommeren. Hvilke jakker, der passer bedst til dig, afhænger af din stil.