Solbriller udtrykker stil, og folk har længe gået med dem i tide og utide af den grund alene. Selvom den beskyttende effekt, de yder mod UV-stråling, selvfølgelig er den rent praktiske årsag til at bære et brillestel med de mørke linser, der oftest er fremstillet af det syntetiske materiale polykarbonat.

Når du skal have solbriller, vil det så godt som altid være pasformen og designet, der gør brillerne til et overvejelseskøb. Deres beskyttende effekt er nemlig garanteret via internationale standarder.

Skaf briller til at nyde sommeren på Nordsjællands strande

Vil du nyde de nordsjællandske strande eller blot udtrykke lidt stil i nærområdets provinsperler som Helsingør, Hillerød eller Hørsholm, så kan du sagtens finde en god brilleforhandler i omegnen, som kan udruste dig med lækre solbriller, der passer lige til din ansigtsform. For solbriller bliver naturligt nok ikke produceret til kun én type hoved. Ligesom almindelige læsebriller findes de på flere former.

Få det rette brilleglas i dine solbriller

Hvordan vælger du de rette solbriller, når nu du har flere at vælge fra, der alle føles komfortable på dit ansigt – også ved længere tids brug? Når først der er styr på komforten, så er det blot det visuelle, der adskiller den ene solbrille fra den anden. Farven på solbrilleglas skifter fra model til model, hvor linserne fx kan have en coating, der forhindrer lysrefleksion, eller som er farverigere og tåler ridser.

Match brillestellets form med dit ansigts

Om du ønsker et brillestel med ovale, runde eller firkantede huller til linserne, har du måske også en holdning til. Firkantede huller passer godt til det dråbe- eller hjerteformede ansigt, mens ovale briller går godt sammen med et ovalt ansigt med høje kindben og en kæbe med mindre bredde end din pande. Og runde briller? De komplementerer det firkantede ansigt godt – og bløder det lidt op.