At shoppe tøj kan være en fantastisk hyggelig oplevelse, når man sammen med veninderne sætter tid af til at ose rund i byen, prøve nye kjoler, og hvad man ellers lige falder over, måske endda efterfulgt af en god frokost.

Men det kan også være en udfordring og et irritationsmoment specielt, hvis ens kropsform ikke lige passer ned i de gængse størrelser, der hænger på knagerne. Heldigvis er der efterhånden kommet et noget bredere udvalg af tøj, hvis man ikke lige kan skrue sig ned i en størrelse 40. Flere butikker har nu tøj til store kvinder, hvor der et udvalg af størrelser fra 42 til 56.

Det kan måske være lidt af en overvindelse for nogen, at skulle kigge på plus-size tøj, men så er det jo bare fedt, at det kan bestilles over nettet, og at man så i ro og mag kan prøve det af hjemme hos sig selv og returnere det til butikken, hvis det ikke passer.

 

Rigtig mange tøjproducenter er begyndt at producere tøj til store kvinder – og heldigvis for det. Det nytter ikke noget, hvis man som kvinde simpelthen ikke kan finde noget tøj at gå i. Det er at sidestille med, at man begyndte at lade vær med at producere tøj til børn – det gør man jo heller ikke. Der skal altså være noget for enhver smag, så at sige, og det indebærer altså, at der også er noget tøj til store kvinder.

Mere og mere fokus på kroppen på godt og ondt

I takt med at der kommer mere og mere fokus på vores krop, både i forhold til alle mulige forskellige nye kure, som helt sikkert virker, men også i programmer som Ida’s fede fatcamp, hvor hvor tykke kvinder gør op med fordommene omkring det at være tyk. Så er det vigtigt, at det er muligt at finde noget lækkert tøj at gå i.

Det skal ikke undervurderes, hvor meget det kan gøre for selvværdet, at man har noget tøj på, der sidder godt og passer til ens kropform, så man kan bevæge sig naturligt i det uden hele tiden at blive mindet om, at man har lidt ekstra på sidebenene.

Der er ikke noget værre end at have et tøjskab fyldt med tøj, som man kan bruge, når man lige har tabt de sidste fem kilo. En konstant reminder om, at man ikke er tilfreds med sin krop, som den ser ud lige nu.

Klæder skaber folk

Mærker som f.eks. ZOEY, hvis filosofi er “Fashion has no size” er nogen af de forholdsvis nye mærker, man kan finde i kategorien plus-size tøj. Flere og flere producenter har fået øjnene op for, at der er et segment af kvindetøj, hvor der er helt nye muligheder for at være trendskabende.

Derfor kan det som stor kvinde godt betale sig, at tage et kig på forskellige tøjbutikkers websites og se, hvad udvalget er. Der er butikker som f.eks. butikrikke.dk, hvor der er flere forskellige brands tøj til store kvinder, så det er bare med at komme i gang.