Mode er en form for selvudtryk, hvor du både kan vise dit humør og din identitet. Når vi bærer det tøj, vi kan lide, styrker det vores selvtillid. Det kan også have særlig sentimental værdi, hvis man bærer en trøje eller et smykke, man har fået i gave. Det smukke ved tøj er, at det ikke behøver at være dyrt at vise sin personlige stil. Her er forskellige måder, du kan vise din identitet gennem dit tøj på. 

Husk også under blusen

Selv om det ikke er tydeligt for offentligheden, så er undertøj også en måde at udtrykke sig på. Når man bærer undertøj, som sidder godt og afspejler ens personlig stil, kan det styrke selvtilliden. Det gælder blandt andet primadonna lingeri, hvis både blondedesign og kulørte farver kun kan få dig til at føle dig fabelagtig. 

Undgå trends

Du kender det sikkert. Den trøje, der hænger bagerst i skabet, men som du var så forelsket i, da du købte den. Men mest fordi du havde set den til modeugen. Trends er ikke nødvendigvis en indikation for, hvad folk kan lide. I stedet er det dét, som tøjmærkerne vælger skal være trendy. Derfor kan man nemt falde i fælden og vælge det første og bedste, fordi influencerne har det på. Desværre kommer din personlighed og individuelle stil ikke til at skinne igennem, hvilket er dét, folk vil komplimentere dig for. 

Tag tøj på efter dit humør

Hvis du ikke føler dig komfortabel i den lange denimkjole i dag, men du gjorde det i går, så er der ingen grund til at tage den på i dag. I vores samfund er der normer, som fortæller os, at man ikke kan have vist tøj på, hvis man er en vis kropstype. Men de råd skal man feje bort. Når du har en dårlig dag, kan et godt outfit være med til at forbedre dit humør. Ifølge nogle psykologer er der faktisk en sammenhæng mellem mental sundhed og at tage tøj på, så hvis du tager et outfit med knald på farverne, kan det måske forbedre din dag.

Støt lokale designere

I en verden, hvor tøjvirksomheder udbyder meget af det samme tøj, er små og uafhængige designere et friskt pust. Ofte vil tøjet også være lokalt produceret, og du støtter derfor også en mere bæredygtig retning. Chancen for, at andre også har den samme trøje, er også mindre, og derfor kan du få en mere unik tøjstil.