En jobsamtale kan være nervepirrende og du vil selv sagt gerne præsentere dig selv fra din bedste side. Derfor er det en god idé at kigge på det rigtige tøj. Så skal du til jobsamtale? Så læs med her, hvor du får gode tips og tricks til alt lige fra de rigtige farver, den rigtige stil og til de små detaljer som arbejdstasker og sko.

Betyder dit tøj til jobsamtalen noget?

Det er usandsynligt, at en virksomhed fravælger dig alene på grund af dit tøj. Men det kan bestemt forme deres opfattelse af dig, når du træder ind ad døren. Det første indtryk er utroligt vigtigt, og derfor er det i din interesse at fremstå så professionel som muligt lige fra starten.

De rette farver

Mange mennesker kan med fordel vælge enkle farver, da de virker professionelle. Det kunne f.eks. være sort, som klæder alle og ikke råber for højt. Du kan også tilføre noget blåt, hvis du gerne vil have lidt farve. Blå er meget populær og udstråler professionalisme, samtidig med at den har lidt personlighed.

Den rette stil

Man kan hurtigt blive i tvivl om den rette stil til jobsamtalen. Bør man tage jakkesæt på eller er det for meget? En god tommelfingerregel for jobsamtaler business casual – altså en stil, som blander elementer fra jakkesættet med mere afslappet tøj. Det kunne f.eks. være en trøje og blazer samt et par jeans. Du kan prøve at google virksomheden og se hvad de ansatte har på, hvis du mangler lidt retningslinjer for formaliteten hos de ansatte.

Husk de små detaljer

Rene sko er en rigtig god idé, når du skal til jobsamtale. Derudover kan du tilføje ting som en arbejdstaske, hvis du gerne vil tilføre looket en sidste dosis professionalisme. Så er du mere end godt på vej.