Sommeren er endelig over os, og for mange af os betyder det også, at garderoben skal have en finjustering. De lange bukser, støvlerne og striktrøjerne skal pakkes væk og der skal gøres plads til lette og luftige materialer i glade sommerfarver. Men hvad hitter denne sæson? Sådan rent trendmæssigt. Det kan du blive klogere på i de næste afsnit.

Moden til ham

Denne sæson er det selv sagt short, kortærmede skjorter, t-shirts, korte jakker, sandaler og sommersko, som den stilbevidste fyr skal gå efter. Jordnuancer som brun, beige, oliven grøn og off white er meget populære, det samme er materialer som hør og linnen. Et cool look er et par lyse hør shorts sat sammen med en basic tee, en denim jakke og et par smarte sneakers. Måske går manden i dit liv ikke så meget op i mode? Men det betyder jo ikke, at han ikke ville sætte pris på at blive forkælet med et sæt nyt tøj. Et moderne look er en oplagt gaveidé til ham, du holder af.

Sørg for at tjekke hans øvrige tøj og sko først, så du kan danne dig et overblik over hvad han mangler, og ikke mindst hvilken størrelse han bruger.

Årets kvindemode

Mens det ikke ligefrem er alle mænd, der kan se vigtigheden i at følge sæsonens trends, så er sagen ofte en helt anden for mange kvinder. For mange har mode nemlig både en stor betydning og er en reel interesse. Dette år dikterer moden mere eller mindre ingen regler, miks og match som det passer dig. Sæt en lang elegant boheme kjole samme med et par rå cowboy boots eller tilsæt den korte feminine nederdel en sweatshirt og sneakers for et afslappet look.

Man kan også sagtens mikse farver, stilarter og materialer. Det vigtigste er faktisk at klæde sig efter sin figur, så man på den måde føler sig alle bedst tilpas.

Nogle af sæsonens it-farver er gul, lysblå og lilla – alle farver der står helt perfekt til en solbrun hud. Og så er en gammel kending nemlig dip-dye effekten, som vi kender fra de glade hippie dage, atter på vej retur i modebilledet.

Hvor kan man købe smart modetøj?

Tøj, sko og tilbehør til mænd såvel som kvinder kan efterhånden købes at væld af steder – i både fysiske butikker og på diverse webshops. Der er stor forskel på hvos vi som menneske type foretrækker at gøre vores garderobe-køb. Nogle foretrækker fysiske butikker, hvor de kan få personlig hjælp og vejledning, hvor tøjet kan ses i virkeligheden og ikke mindst prøves på. Ander derimod klarer næsten alt deres shopping, måske fordi tiden til hverdag er knap? Webshops har nemlig åbent døgnet rundt, hvilket betyder, at man kan shoppe løs foran computeren, lige når det passer ind i den enkeltes program. Desuden tilbyder mange online shops både hurtig og gratis levering lige til døren. Det gør på mange måder shopping legende let.