Hvis du er vild med tøj og mode, er det nok nogle af de ting, du ikke har et problem med at bruge penge på – men endnu mere surt blive de andre kedelige udgifter bare, der går til ting, du ikke kan nyde på samme måde, som du kan nyde tøj og mode. El- og energiregningen er f.eks. rigtig kedelig at skulle betale, når du ved, du kunne have fået et par flotte sko eller en lækker taske i stedet for. Derfor kan du forsøge at sænke disse kedelige udgifter.

Bedre isolering sænker energiforbruget

Hver gang du varmer din bolig op, bruger du penge – ikke at du skal hive pengepungen op hver gang, men du bruger energi, og energi koster penge. Derfor er det også et problem for dig og din økonomi, hvis din isolering ikke er god nok. Det betyder nemlig at boligen ikke kan holde på varmen, og derfor skal du bruge mere energi på at opvarme huset, end hvad der egentlig er nødvendigt.

En bedre isolering, eller blot en efterisolering af den isolering du allerede har, kan altså være med til at sænke dit energiforbrug og dermed spare dig penge hver måned.

En grønnere energikilde skaber mere energi

Noget af det bedste du kan forestille dig rent økonomisk, er jo at du har en energikilde, der får det optimale ud af den energi, den skal skabe. Det er både grønt, og dermed bedre for miljøet, men det er altså også billigere for dig i drift.
Nogle af disse alternativer er f.eks. noget som en varmepumpe. Der findes forskellige slags varmepumper, hvor en luft til luft varmepumpe er en af de mest populære. Den tager energi fra luften udenfor, og omsætter den til energi, der kan bruges til at varme bolig og vand op – og kan ofte få meget energi ud af det!