Kender du det med, at du køber nyt tøj, men allerede efter få ganges brug, ser dit tøjet gammelt og slidt ud? Det kan være rigtig lækkert med nyt tøj, men det er træls at bruge penge på noget, der så hurtigt kommer til at se nederen ud. Dog er der forskellige ting, du kan gøre for at prøve på at passe lidt bedre på dit tøj.

Investér i en ordentlig vaskemaskine

Hvis du har en gammel og slidt vaskemaskine, kan det være, at dit tøj slet ikke bliver vasket optimalt. Derfor kan du overveje, om du bør skifte din vaskemaskine ud med en helt ny. Hos Skousen har de et varieret og bredt udvalg af vaskemaskiner.

Følg altid tøjets vaskemærker

Det er langt fra ligegyldigt, hvordan du vasker dit tøj. På alt dit tøj er der et vaskemærke, der viser, hvordan du bør vaske dit tøj, hvis du vil passe bedst muligt på det. Det er vigtigt, at du altid følger dem. Vaskemærkerne angiver også, hvorvidt dit tøj kan tåle at komme i tørretumbleren eller ej.

Generelt er det sådan, at det som regel er bedst at tørre dit tøj på et tørrestativ, da det slider unødvendigt på tøjet at komme i en tørretumbler. Det tager lidt ekstra tid, men til gengæld vil du have glæde af dit tøj længere.

Udskyd din tøjvaske

Det er en stor misforståelse, at du bør vaske dit tøj, så snart du har brugt det. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvad for noget tøj det er, men der er rigtig meget, som du slet ikke behøver vaske hele tiden. Nogle gange kan det være nok at hænge det udenfor og lufte det igennem lidt. På den måde kan du vaske lidt sjældnere, så dit tøj kommer til at holde længere.