Trænger din garderobe til en fornyelse, eller mangler du blot en tydelig rød tråd? Moden skifter ofte og det kan være svært at udskifte sin garderobe efter de nyeste tendenser. Så hvis du ønsker en personlig og autentisk, men alligevel genbrugelig garderobe bør du overveje at skabe en minimalistisk garderobe. Den minimalistiske garderobe indeholder kun det du har brug for, og du kan altså skabe en mere bæredygtigt garderobe, hvor du ikke er nødt til at investere i nye moderigtige items. Men hvordan gør man egentlig det? Herunder finder du nogle tips til hvordan du skaber en ny, minimalistisk basisgarderobe der kan bruges igen og igen. 

Sådan kommer du i gang 

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke smider alt dit tøj ud ved første øjekast! Typisk kan du sagtens genbruge mange af dine gamle bluser, bukser og sko der ikke nødvendigvis fejler noget. Hvis du ikke er helt sikker på hvad din stil skal indebære, kan det være en god idé at farve sortere eller dele tøj og sko ud i ja- og nej-bunker. Derudover bør du også overveje at have sæson-tøj gemt væk på loftet eller i skuret, som du naturligvis får brug for når vejret skifter. Derefter skal du vælge maks 40 stykker tøj og sko, som du er sikker på at du får brugt. Det kræver tålmodighed og beslutsomhed, men en ordentlig oprydning i skabet er altså nødvendig. 

Dette skal du undgå

Problemet i dag er at man ofte impulskøber og gerne vil være med på de nyeste trends. Men det er altså hverken miljøvenligt eller nødvendigt! Med minimalistisk og bæredygtigt tøj behøves du ikke investere i alverdens nyeste tendenser. Prøv at undgå shopping til garderoben de næste mange måneder, og brug blot det du har i garderoben. Striktrøjer, blazere, jakker og sko i neutrale farver kan med fordel genbruges hvert år. Husk at ‘less is more’!

Dette er nødvendigt at huske 

Selvom du føler, at du har styr på garderoben er eventyret altså ikke slut. Du skal også huske at rydde op i din garderobe i forbindelse med at sæsonerne skifter. Alt der ikke passer til sæsonens vejr bør du gemme væk og finde frem igen når det er tid til at skifte garderoben ud igen. Hold også øje med hvad du ikke bruger i løbet af en sæson, og skil dig i samme ombæring af med det der ikke er nødvendigt for dig. Det kan også være en fordel at udvælge 37 stykker tøj, inklusive sko, som skal udgøre hele din garderobe i løbet af en sæson. Dette kaldes også en capsule wardrobe. Sådan sikrer du dig at din garderobe er bæredygtig, og på samme tid sparer du en masse tid og penge på shopping!