Danskernes internethandel er de seneste mange år eksploderet. Dette skyldes ikke mindst danskernes stigende tendens til at købe tøj og accessories online. Det er blevet ekstremt nemt, hurtigt og bekvemt, og ved hjælp af kun få klik har man bestilt sit nye outfit – fra den anden side af jorden.

Føler du ofte, at det virker lidt for nemt og godt til at være sandt? Der kan være stor fornuft i at gøre sig visse forbehold, når du handler tøj online. Læs med i dette indlæg, hvor vi klæder dig godt på i det rette “digitale beskyttelsestøj”, så du kan opnå en 100% sikker handel – hver gang.

Gå altid efter certifikater for sikker nethandel

Selvom internettet giver dig uanede muligheder, fleksibilitet og gode handelsbetingelser, er det digitale marked langt fra fejlfrit. Desværre. Internettet florerer nemlig med diverse svindlere, hackere og digitale lækager, der kan forårsage misbrug af dine personlige oplysninger. Konsekvenser, der i værste fald kan koste dig penge eller identitetstyveri.

Derfor bør du altid som minimum forholde dig lidt kritisk til din internethandel – herunder specifikt de webshops, du handler på. Gå altid efter webshops, der beviseligt er certificeret med kvalitetsstempler for sikker internethandel såsom “e-mærket”. Dette er din personlige sikkerhed for en pålidelig og troværdig afsender.

Hav en sund skepsis i forhold til brug af personlige data

Man når altid langt med en optimistisk og åben indgang tilværelsen. Men i visse sammenhænge kan det være meget fornuftigt med en vis portion sund skepsis. Dette gælder især i forhold til din internethandel.

Det er super nemt at indtaste dine kortoplysninger, når du skal købe nyt tøj online. Og du har efterhånden et væld af smarte mobilbetalingsløsninger lige ved hånden. Nemt og hurtigt. Dog er det her vigtigt, at du altid er varsom med at “dele ud af” dine private oplysninger – også med hensyn til bankkontoen.

Hvis oplysningerne falder i forkerte og uautoriserede hænder, vil det kunne få fatale konsekvenser for dig. Mistænker du, at dine rettigheder i forhold til persondatabeskyttelse er blevet overtrådt, er det altid fornuftigt at konsultere en kompetent advokat. Det er din garanti for personlig sikkerhed og rimelig behandling.

Gør dit kritiske researcharbejde – brug TrustPilot

Et tredje godt og (snus)fornuftigt råd til sikker internethandel er at gøre sig lidt effektiv og grundig researcharbejde, inden du trykker “tilføj til kurv”. Internettet boomer med webshops og kommercielle aktører, og desværre er svindlerne efterhånden blevet uhyggeligt dygtige til at efterligne de autoriserede af slagsen.

Derfor gør du klogt i altid at tjekke de enkelte webshops og aktører efter i sømmene. Dette gør du eksempelvis på TrustPilot, der er din unikke mulighed for at få et reelt og ærligt indblik i andres vurdering af og erfaring med webstederne.

Kort sagt: Lidt grundig research betaler sig – bogstaveligt talt.