Modeindustrien er i høj grad begyndt at tage flere miljøhensyn. Tøjproduktion er nemlig et af de områder, der virkelig påvirker miljøet negativt, og derfor er der også nødt til at ske radikale ændringer i branchen. Mange af de store modehuse begynder at ændre deres tilgang til produktion og materialer, og derudover findes der også mindre brands, som har indtænkt miljøet allerede fra start. 

Et af dem er By Green Cotton, som siden 1986, har haft stor interesse for tekstiler og miljø. Hvis du gerne vil gå mere miljøvenligt klædt, er der nogen ting du kan holde øje med. Det gælder blandt andet miljømærket, GOTS. Det er den absolut sværeste miljømærkning at opnå, når det kommer til tøj, og er det ubetinget bedste at gå efter. Udover at købe GOTS certificeret tøj, er der også andre ting du kan gøre, for at gøre garderoben mere grøn. 

Genbrug og smid ikke for meget ud

Har du et par bukser med en defekt lynlås eller et lille hul, er det ikke værdiløst. Der er mange penge at spare ved at finde sykassen frem, og fikse de små defekter på dit tøj. Derudover er det også et godt miljøhensyn. 

Genbrug er også en skøn måde, at gå mere miljøvenligt klædt og der findes en masse lækkert genbrugstøj derude. Det popper frem med secondhand koncepter, både online og som fysiske butikker, hvor du kan sælge og købe brugt tøj. Har dit tøj virkelig udtjent sin værnepligt, så gå efter tøjcontainere, som genbruger tøjet ved at sende det til udlandet eller udnytter tekstilfibrene, så det kan blive til nye tekstiler. 

Vask dit tøj mindre

Det lyder måske banalt, men mindre tøjvask har en stor betydning for miljøet. Både fordi der spares vand og energi, men også fordi syntetisk tøj er fyldt med mikroplast, som skylles ud, hver gang tøjet vaskes. Vask derfor store mængder af gangen, og gerne på en lavere temperatur.