Det at se præsentabel og ’put together’ ud er formentlig et ønske for de fleste af os. Især når vi bevæger os ud i det offentlige rum, hvor paraderne er lidt mere oppe. Men der er også mange kiks, du kan lave, når det kommer til garderoben. Og her taler vi hverken om skulderpuder eller trompetbukser. For stil er individuel, so you do you. Men derfor er der et par kiks, du bør vige udenom, så du står knivskarpt – uanset dit stilistiske udgangspunkt.

1. Undgå skyllemiddel

Skyllemiddel er en dræber for tøjet, da det ødelægger fibrene i tøjet. Faktisk har det kun en positiv effekt på syntetiske stoffer, som de færreste alligevel ikke har tæt på huden. Så der er ingen grund til at bruge skyllemiddel.

Samtidig er det et temmelig unødvendigt tilsætningsstof, der påvirker miljøet i en negativ grad. Så væk med det.

2. Drop den trælse røglugt

Du kender sikkert fornemmelse af, at dufte fra hjem og omgivelser hænger i tøjet? Og jo, det kan andre også lugte. Er du ryger, er det ekstra slemt. For røglugten er utrolig gennemtrængende. Ja, det er noget nær umuligt at være i nærheden af en cigaret uden at komme til at lugte af røg. Så drop cigaretterne, eller skift dem ud med alternativer, der ikke er skadelige eller lugter.

3. Er det hvide ikke hvidt længere?

Der er næppe noget, der ser mere nusset ud end en hvid t-shirt i en hvid/grå-mellemtingsfarve, der bare skriger langt væk af forkert vask. Så har du hvide t-shirts, skjorter eller lignende? Så vask dem for sig selv med et vaskemiddel, der er beregnet til hvidt tøj. Lige så træls en nusset hvid t-shirt ser ud, lige så fantastisk ser en knivskarp hvid ud.

4. Køb tøj, der passer dig (ikke for stort eller småt)

Mange af os har en tendens til at købe tøj, der ikke sidder helt rigtigt på os. Måske fordi vi er optaget af størrelse frem for pasform. Så lad være med at se på størrelsen på tøjet som et facit, men prøv dig frem med forskellige størrelser.

Det er også stor forskel på de forskellige brands’ størrelsesnumre, så du behøver ikke følge det slavisk. Derfor skal du heller ikke blive slukøret, hvis du pludselig skal gå en størrelse eller to op eller ned, når du skifter mellem brands’ene.

De fleste af os køber tøj ’off the rack’. Men det betyder også, at tøjet har en standard pasform. Derfor kan det være en fordel at købe tøjet og få det tilrettet hos en skrædder. Eller gøre det selv. Det samlede udtryk bliver bare lige et hak mere tjekket, når tøjet sidder, som det skal, når bukserne har den rigtige længde og så videre.