De rene, klarer linjer og en minimalistisk stil er hvordan mange vil beskrive den skandinaviske stil. Men der er mere til den nordiske tøjstil end minimalisme. Den klassiske tilgang til skandinavisk er de jordnære farver, lige snit og færrest mulige detaljer.

Ensfarvede trøjer uden print, lyse sneakers, ingen logo og bukser med lige snit. Det er også ofte set af danskere, svenskere og nordmænd bærere sort på sort – sorte, tætsiddende bukser, en sort T-shirt med en sort cardigan eller hættetrøje er for mange det sikre valg. Her skal det ikke forveksles med en punket eller rock stil nødvendigvis. Det er blot farven der går igen.

Den skandinaviske stil har i mange år været kendt for det tætsiddende snit. Det har længe været populært med et tætsiddende eller slim-fit sæt. Det sås helst at man havde mindst ét stykke tætsiddende tøj på, hvad end det er bukser eller trøje, for ikke at miste figuren. Det er dog stille og roligt begyndt at ændre sig. Det bevæger sig i en mere løstsiddende retning på mere europæisk plan.

Mange bruger også mangel på stil som deres helt egen måde at udtrykke sig selv på. Med det menes der ikke, at der er mangel på mode forståelse. Selvom om størrelser, pasform og matching af farver/materialer virker som en by i Rusland, er det ikke en helt ubevidst handling. Det er et statement at mikse ting der ikke nødvendigvis passer sammen.

Uanset hvad den skandinaviske stil helt præcist er mest af alt et fokus på en stil der er gennemtænkt og kvalitetsbevidst. På trods af farver og matching af slim-fits og oversized, er det mere udførelsen og den nordiske tilgang til tøj. Den nordiske stil kan derfor udtrykkes både med et jakkesæt eller et par mom jeans med en sweatshirt.

Et mærke, der har kvalitet i fokus er Skall studio. Mærket går op i kvalitet, enkelhed og en ren stil. Leder du efter et nyt statement piece til garderoben i nordisk design? Sving forbi Skall studio og se hvad det skandinaviske brand har at byde på. Alt fra bluser til bukser hos Skall Studio ebber af ren og simpel æstetik. De to søstre bag Skall Studio har designet alt fra lækre skjorter til fine kjoler. Produkterne er af høj kvalitet, så du kan bruge dem år efter år. Få en ny sommerfavorit hos Skall studio. Der findes kjoler, skjorter, bluser, shorts, bukser, tørklæder og meget mere. Udforsk mærket og find noget der passer til dig.