Går du med en lille drøm i maven? Du har måske sammen med din kæreste, kone eller mand valgt at I skal bygge nyt? I går måske også drømmer om at bygge en carport, et skur, et drivhus, eller noget andet fjerde? Hvis du kan nikke genkende til dette spørgsmål, skal du læse med her, hvor du får en guide til hvad du skal tjekke, når I gerne vil bygge tæt på et skel. 

Må du bygge i skel? 

Et af de første spørgsmål, som opstår, når man vil bygge tæt på grundens skel er, om man må dette. Det må du gerne, men der er specielle regler, alt efter hvad du vil bygge, når det er under 2,5 meter fra skellet. Det første jeg vil anbefale dig at gøre, er at læs mere om byggehøjde i skel. Her får du mange råd. Derudover er det vigtigt, at du undersøger de lokale regler om at bygge i skellet, da der er forskel på hvad man må bygge. Der kan også være begrænsninger i forhold til servitutter på din grund, og disse oplysninger kan du altid finde på nettet gennem din kommunes hjemmeside.  

Højden er også afgørende 

Som hovedregel må du ikke bygge højere end 2,5 meter i skellet – så ingen dele af bygningen må være over 2,5 meter. Hvis du derimod vil opføre en carport i skellet, er der nemlig forskellige regler. Dette kommer an på om den bygges selvstændigt eller i forlængelse af dit hus. Hvis carporten er fritstående, kan den godt bygge mindre end 2,5 meter fra skellet, så længe den ikke er over 12 meter, og tagvandet holdes på egen grund.   

Der er også mange andre regler, som du skal forholde dig til, når du bygger nyt omkring skellet, så det er god idé at lave en grundig research.