Det er altid irriterende at bruge unødvendige penge, som man kunne have brugt på noget andet. Elpriserne har svinget meget, og det kan godt være svært at blive klog på, hvad man skal vælge, og hvor man sparer flest penge. Derudover er fødevarepriserne også steget, så man nu bruger flere penge på mad, end man gjorde førhen. Derfor kan det være en fordel, hvis det er muligt at spare penge flere steder. Når det handler om el, kan det være en stor jungle at finde rundt i, da der er mange muligheder. Læs mere om billig el her, hvor det er muligt at få en bedre forståelse for, hvad man skal vælge.

Lav en prisberegning

Når man gerne vil finde en billigere elregning, der kan der være behov for udregninger. Her er det muligt at bruge en prisberegner, så man ikke behøver at bruge en lommeregner. Der er lavet et værktøj, hvor man kan sammenligne tidligere gennemsnitspriser i markedet med en anden elpris. Her kan man få en afklaring på, hvor man kan spare penge ved at skifte til en anden elaftale.

Forskellige muligheder for at spare penge

Det kan godt være svært at forstå, hvordan elpriserne hænger sammen. Det, man selv kan gøre for at få en mindre elregning næste gange, er at tænke over, hvornår man tænder for opvaskemaskinen eller vaskemaskinen. Strømpriserne svinger i løbet af et døgn, og det er dyrest at bruge strøm mellem klokken 17 og 20. Så hvis det er muligt så tænd for opvaskemaskinen eller vaskemaskinen om formiddagen. Derudover er det også en god idé at slukke for kontakten på tv’et, udskift dine nuværende pærer med LED-pærer, som bruger langt mindre energi og når det er muligt, så er det en fordel at tørre tøjet udenfor, da tørretumbleren er dyr i drift.