Dette indhold er sponsoreret

Guldsmykker kan være utroligt flotte stykker tilbehør at bruge i hverdagen, hvis man gerne vil skille sig ud fra mængden. Det kan være, at du har smykker fra en helt speciel designer, som har skabt et guldsmykke, som ingen andre har. Det kan være, at du har en virkelig smuk vielsesring i guld, som du gerne vil vise frem. Det kan være, at du selv har skabt dine guldsmykker, og du gerne vil vise, hvor unikke de er til resten af verden. Uanset grunden, så er guldsmykker smukke at se på, hvis de blive vedligeholdt. Dette får du tre gode råd til i denne artikel. Disse råd er skabt til, at du kan gøre det i hjemmet, og at du ikke skal bruge mange penge på vedligeholdelsen. Mangler du inspiration til flotte guldsmykker, kan du se armbånd damer her.

Rengøring af dine smykker

Guld er en meget behagelig materiale at skulle vedligeholde. Det er ikke så følsomt som sølv, og det kan derfor holde til mere, før det får pletter eller får forskellige misfarvninger. Dog betyder dette ikke, at du ikke skal rengøre dine smykker. Vælg en sæbe, som ikke har parfumer eller andet, som kan skade ydersiden af smykkerne. Tag derefter en ubrugt tandbørste og gnub langsomt i cirkler på smykket. Vask derefter smykket med kold ren vand. Her vil det bedste være vand uden kalk, altså destilleret vand. Gnub og poler derefter dine smykker med en blød mikrofiberklud.

Matte guldsmykker

Vil du gerne fjerne den matte overflade, som kan komme på guldsmykker efter tid? Så kan du benytte dig af løgsaft. Skær et løg i stykker og gnid dit matte guldsmykker med dens saft. Lad det derefter ligge i cirka tre timer. Skyl derefter smykket godt og poler det med en mikrofiberklud. Du vil hurtigt kunne se forskellen efter blot en behandling. Vil du dog hellere bruge andre midler, så kan du få guldrens hos din lokale guldsmed.

Tag dine smykker af efter brug

Vil du gerne vedligeholde dine smykker, så er det en god ide, at du tager dem af, efter du har brugt dem. Det vil altså sige, at vil du gerne vedligeholde dine smykker, så tager du dem af inden sengetid eller bad. Denne regel gælder også inden arbejde i hjemmet eller generelt fysisk hårdt arbejde. Tag også gerne dine smykker af inden træning. Dine smykker har ikke godt af at være i brug, når du sveder, og de vil hurtigt kunne akkumuler en del snavs, som kan sætte sig i de forskellige dele og led, som derefter vil give en grim overflade på smykket. Vær derfor god ved dine smykke ved at tage dem af, når du ikke skal svede eller arbejde hårdt. 

 

Med få enkle råd kan du altså hurtigt gøre livet for dine guldsmykker længere uden problemer, og du behøver ikke investere flere millioner i vedligeholdelse eller aflevere dem hos en guldsmed. Ved at følge disse råd kan du altid have flotte guldsmykker i hjemmet uden meget arbejde.