Smykker er et must i enhver kvindes garderobe. Men for at holde dine smykker pæne er det vigtigt, at du passer godt på dem. Her finder du flere gode råd, der hjælper dig med at passe godt på dine smykker.

Rens dine smykker

At rense dine smykker er vigtigt for at genoprette glansen og fjerne enhver ophobning af olie eller snavs. De fleste smykker kan renses med varmt vand og et mildt opvaskemiddel. Dog er det vigtigt at undersøge dette, så du ikke ender med at bruge noget forkert. Sørg for at bruge en blid klud eller børste til rensningen, så du ikke ridser smykkerne. Find flotte smykkesæt til kvinder her.

Tag dine smykker af inden træning eller bad

Som en generel regel er det en god ide, at du tager dine smykker af, når du skal træne. Derudover bør du heller ikke have smykkerne på i badet. Du kan eventuelt opbevare en lille smykkepose eller lignede i din træningstaske, så du altid har et sikkert sted, du kan lægge dine smykker før træning. 

Desuden kan du placere en skål ved håndvasken på badeværelset for at minde dig om, at du skal tage dine smykker af, inden du går i bad eller vasker hænder.

Opbevar dine smykker korrekt

Det er alfa og omega, at du opbevarer dine smykker trygt og sikkert, hvis du gerne vil passe godt på dem. Det bedste er at placere dine smykker i et smykkeskrin, i smykkeæsker eller i tætlukkede stofposer. Herved ridser smykkerne ikke hinanden, og de får heller ikke hverken luft eller sollys.