Har du nogensinde hørt om ørering, fingerringe, halskæder, armbånd eller piercinger? Metal, der hænger fra den menneskelige krop. Udsmykning som farverige perler og dekorationer på kroppen. 

Naturligvis har du det. Mennesker har dekoreret sig med farver, fjer, knogler, metal, sten osv. så længe vi kender til. Årsagen til vores udklædning kan være kulturel, religiøs eller blot nysgerrighed og tiltrækning. 

Smykkerne giver menneskene en bestemt stil. Der er noget, der skiller sig ud, som dine medmennesker bemærker. 

Variationer i kreationen og modellen

I nutidens mode er smykker igen begyndt at komme tilbage på mandefingre og mandekroppe. Det er efter mange år, hvor det ikke har været velset at bære smykker som mand i særligt vestlige lande. 

En fingerring som symbol på, at der er en kone derhjemme, har lige været acceptabelt. Faktisk er det ret enestående for vores tid, at mænd ikke har kunnet dekorere sig med smykker som kvinder. 

Ser vi tilbage på eller observerer de stammesamfund, vi møder i verden nu, er det ofte acceptabelt og forventet, at mænd bærer visse smykker. Sådan har det også været i vesten. 

Hvis man spoler tiden kun nogle få hundrede år tilbage, var det mere acceptabelt for statsledere, konger, kejsere mm. at iklæde sig med smykker. Det var tilladt at bære sminke, bære farvestrålende tøj. Det var tilladt at fremstå, hvad vi i dag vil kategorisere som særligt feminint, særligt kvindeligt. 

Om vi skal tilbage til den tid, hvor velstående mænd kunne iklæde sig andet end et stift og kedeligt jakkesæt, må læseren vurdere. I hvert fald kan der findes fantastiske smykker her.

Minimalistiske smykker til kvinder og mænd 

I dagens Danmark hærger – både for mænd og kvinder – den minimalistiske smykkemode. Her skal smykkerne gerne være så simple, rå og elegante som muligt. 

Du har formentlig set de mange halskæder, øreringe og fingerringe, der ingen eksterne dekorationer har. Enkeltheden er fokusset for disse smykkemagere. 

Husk dog på, at den huserende mode ikke er kontrollerende. Er ønsket at finde smykker, der vil noget vild, som har et skørt eller ekstravagant udtryk, skal det følges. 

Når hele moden ligner hinanden, er der måske tid til, at du ryster posen og lader din egen mode træde frem. Hvilke smykker har du lyst til at bære? Hvilke smykker siger noget om, hvem du er? 

Smykket kan være minimalt, simpelt og elegant. Det kan også være vildt, farverigt og larmende. Det er helt op til læseren at vurdere, hvad der falder bedst i den stil.