Hvad enten du arbejder hjemme eller har et kontor på din arbejdsplads, bør du altid kigge efter løsninger, som forbedrer dit kontor. Små og smarte beslutninger tager nemlig ikke lang tid at implementere, men gør en enorm stor forskel på længere sigt. Undersøgelser peger på, at de fysiske rammer, som vi sidder i når vi arbejder, har en stor sammenhæng med hvor produktive vi er. Derfor skal du forsøge at optimere dit kontor, så du kan få mest muligt ud af din arbejdsdag. Hvis du vil høre hvordan du selv kan gøre dette, så forsæt med at læse denne artikel.

Rygsmerter er forstyrrende og unødvendige

Der var ikke særligt mange kontorstole i junglen, dengang mennesket udviklede sig til at stå oprejst. Måden vi sidder på vores kontorstole, er forholdsvis nyt, set i et evolutionært perspektiv. Hvis du har en arbejdsuge på 37 timer og du sidder ned i arbejdstiden, så bliver det lige pludselig til en stor procentdel af ugen, hvor du sidder ned. Især hvis du er lige som de fleste, og sætter dig ned så snart du kommer hjem også. Vi er ikke udviklet til at sidde så meget ned i denne stilling, hvorfor mange oplever rygsmerter, som et resultat af dette. Dette er fuldstændig unødvendigt, og mange er begyndt at implementere den nemme løsning på dette problem.

Ikke flere rygsmerter – sådan gør du

Løsningen er måske mere simpel end du tror – et Hæve sænkebord. På denne måde kan du stå op ved computeren og arbejde, og Derfor bør du investere i et hæve sænkebord. Undersøgelser peger på, at hvis man står op og arbejder med et Hæve sænkebord, vil mange af de negative konsekvenser ved at sidde ned helt forsvinde. Mange opdager faktisk også, at de arbejder endnu bedre på denne måde, fordi de slet ikke bliver lige så trætte, som når de sidder ned!