De fleste danskere opholder sig mange timer i deres stue, og det er ofte netop i dette rum, hvor familie og venner samles for at hygge sig. Det er oftest over et godt måltid – som et frokostbord eller en julemiddag – at vi deler de mest mindeværdige stunder, for netop måltidet er udgangspunktet for den særlige danske hygge. Er du modebevidst, er din stue sikkert indrettet med masser af personlighed og genstande, der rummer historier om dig. Det er netop den slags genstande, der giver stuen liv og sjæl.

Find en æstetik, der passer til dig

Men hvordan skaber du en stue, der summer af liv? De fleste overvejer sammensætning og farver og kigger efter gardiner, stole, borde og nips, men et andet oplagt møbel, der helt sikkert vil vække opmærksomhed og imponere dine gæster, er et barskab. Et godt barskab kan være ganske svært at finde, men det er til gengæld et møbel, du kan have stående i dit hjem og nyde længe. Når du leder efter et barskab, kan det være en god idé at opsøge gode antikvitetsforretninger med gamle møbler og kendt dansk design. Når du har fundet frem til det helt rette barskab med en æstetik, der passer til netop din stue, handler det blot om at fylde skabet op med god kvalitetsspiritus.

For hvad er mere indbydende end et lækkert barskab med et udsøgt udvalg af spiritus? Måske en vært, der har ærmet fuld af lækre drinksopskrifter som f.eks. en velkomstdrink til nytår? Aftenen behøver ikke altid at centrere sig om den sædvanlige øl. Du kan give stuen ekstra liv, hvis du har et barskab, hvor du kan fremtrylle en lækker Tom Collins eller en velsmagende Gin Hass. Selvom et godt barskab med et bredt udvalg af kvalitetslikør kan bringe dig et godt stykke af vejen, kan du sætte prikken over i’et med en god shaker og en god beholder til isterninger, så du kan diske op med de lækreste drinks til gæsterne.

Praktisk og smukt

Det er en gammel indretningsfilosofi, at materielle ting kan give ro og harmoni. Filosofien bygger måske på tanken om, at alt indretning bør rumme et praktisk element, så selv de smukkeste møbler samtidig er funktionelle. Her er et barskab et oplagt møbel, fordi det på én og samme tid udtrykker en dybt personlig stil, men stadig er meget funktionelt. For barskabet kan både fungere som samlingspunkt for gæster ved sociale lejligheder, men det kan også bruges til at fremvise nipsgenstande, der sætter et personligt præg på stuen. På den måde bliver din indretning både praktisk og funktionel og samtidig smuk og personlig.

Fyld dit hus op med møbler og genstande, der indbyder til socialt samvær, og giv på den måde din stue mere liv og karakter. Der er mange, der har flotte og velindrettede stuer, så der skal lidt ekstra til for at skille sig ud. Her er et unikt barskab eller en smuk vitrine fra en antikvar et særdeles godt bud. Det betaler sig at give sig god tid til at indrette hjemmet, så du kan nyde både dit eget og dine gæsters selskab i en stue, der oser af overskud og fornøjelse.