Hvis du går op i sundhed, bliver du uden tvivl også nødt til at gå op i din søvn. I gennemsnit bruger et menneske nemlig en tredjedel af sit liv på at sove – og det er der god grund til. Det er nemlig under søvnen, at din krop og hjerne har mulighed for at lade op og ”genstarte”.

Det er under søvnen, at din krop restituerer, så du kan blive klar til en ny dag med nye udfordringer. Derfor er det også vigtigt, at du giver dig selv de bedste forudsætninger for at sove godt. Her er en god og behagelig seng helt klart det første skridt på vejen. Sådan én kan du finde hos Madrassnedkeren.

Hvilken størrelse seng bør jeg vælge?

Det er vigtigt, at din seng har den rigtige størrelse, så du altid ligger behageligt i den. Hvilken størrelse du bør købe, kommer primært an på to ting:

  • Hvor mange I skal sove i sengen
  • Hvor stor boligen er

Hvis det kun er dig, der skal sove i sengen, kan du godt nøjes med en seng, der ikke er større end 120×200 cm.

Hvis I skal sove to personer i sengen, bør sengen som minimum være 160×200 cm. Hvis du har et barn, der også sover i sengen, bør I muligvis vælge en endnu større seng, hvis alle skal sove trygt og behageligt.

Hellere for meget plads end for lidt

Som udgangspunkt kan en seng ikke blive for stor. Hvis du derfor har et stort nok soveværelse, og du skal vælge mellem to størrelser seng, bør du altid vælge den største. Det er helt klart bedre med for meget plads i en seng end for lidt.

Det er nemlig vigtigt, at du kan vende og dreje dig i løbet af dagen. Ligesådan er det også vigtigt, at du ikke føler, at du falder ned, ligeså snart du bevæger dig det mindste.

Hvilken type seng skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige typer senge, som du kan vælge imellem. Lige for tiden er én af de mest populære modeller en kontinentalseng. Det er en seng, der har tre lag. Nederst i en kontinentalseng finder du derfor en boksmadras. Herefter kommer der en springmadras, og øverst er der en topmadras.

Som du måske kan gætte dig til, giver det dig en utrolig behagelig seng, som du samtidig har rig mulighed for at tilpasse til netop dine ønsker og behov.

Du kan i øvrigt få en kontinentalseng i flere forskellige størrelser. Lige fra en enkeltmandsseng til en stor dobbeltseng.

Du kan også vælge en mere simpel type, såsom en boxmadras. Hvis du har en lille bolig, kan en sovesofa også være en god idé. Det er også en fremragende løsning til gæsteværelset.

Hvis du gerne vil have mulighed for at justere på din seng, kan du også vælge en elevationsseng. Det er især et godt valg, hvis du har nogle fysiske skavanker. Sengen kan nemlig indstilles til at afhjælpe disse bedst muligt.