Når vi tænker indretning og interiør, så falder tankerne ofte på stue og køkken. Hvilken sofa skal vi have? Fladskærms-tv eller ej? Hvilke farver skal vi bruge til væggene, og hvad koster en god kaffemaskine egentlig? Skal du anskaffe dig et stort klædeskab, eller skal de fine Second Female-kjoler hænge på et tøjstativ?

Der er mange spørgsmål, du skal tage stilling til, når du skal indrette dig i et nyt hjem, eller hvis dit hjem bare trænger til et frisk look. Men vi glemmer ofte soveværelset. Det giver jo sig selv, tænker du måske. Der skal jo cirka bare være en seng, en lampe og måske et lille natbord til småting. Muligvis et skab og en plante. Bum. Og så var det også det. Men her tager du fejl. For det er faktisk ikke helt lige meget, hvordan du indretter dit soveværelse. Læs med her, og få tips til, hvordan du med få virkemidler kan skabe et hyggeligt og zen soveværelse.

3 tips til zen og god søvn

Soveværelset er for mange det rum, hvor vi bruger det meste af vores tid, når vi er hjemme. Og selvom det er med lukkede øjne, så betyder indretningen faktisk en hel del for, hvordan vi sover. Og er soveværelset ikke rart at være i, så sover vi tilsvarende heller ikke så godt. Og det går ud over resten af døgnet. Hvis du føler, at dit soveværelse godt kunne trænge til et friskt pust, så kommer vi her med nogle tips til, hvordan du kommer i gang. Og du behøver hverken bruge særlig meget tid, kræfter eller penge.

1) Få og rolige farver og nuancer. De fleste kender nok følelsen af at ligge vågen, når man egentlig burde sove. Der skal være ro i soveværelset. Og det gælder ikke blot for lyde og musik. Der skal helst ikke ske for meget på væggene, være vilde pangfarver og masser af ting at kigge på. Der findes heldigvis et stort udvalg af douche farver og interiør til soveværelset, så du kan skabe rum for den helende søvn, du har brug for, for at komme bedst muligt gennem dagen.

2) Ingen TV eller mobiltelefon. De fleste af os kan nok genkende det der med, at vi lige skal tjekke sociale medier, svare på en besked eller se et afsnit af yndlingsserien, inden vi skal sove. Ofte foregår det i sengen, fordi vi er trætte, og så er det naturligvis mere behageligt at ligge ned. Men her skal du øve dig i bare at sove. For hvis kroppen er klar til søvn, så forstyrrer lyset fra TV og mobiltelefon de nervecentre i hjernen, der fortæller dig, at du er træt. Og det kan hurtigt blive en dårlig vane, der ender i søvnløse nætter.

3) Luft ud! Det er en klassiker, men ikke desto mindre vigtigt for den gode nattesøvn. Vi har brug for et godt indeklima for at opnå god søvn. Så lad vinduet stå på klem, mens du sover. Eller luft ud, inden du skal i seng. Søvnløshed og uro trives altid bedre i varme og tillukkede rum. Så husk den gode luft – for sover du godt om natten, så bliver det altid en bedre dag.