Med en japansk kokkekniv får du hele pakken i et og samme køkkenværktøj. Du får en kokkekniv som har det hele både i forhold til kvalitet af stål samt et flot og æstetisk design, som skiller sig ud fra alle mere gængse kokkeknive på markedet.

Japanske kokkeknive har et knivblad som er et af de skarpeste på markedet. Det skarpe knivblad består af mange forskellige lag af damaskusstål, som i alt er foldet omkring 67 gange. På den måde får du et helt unikt knivblad, som aldrig er ens og er speciel på sin helt egen unikke måde.

Derfor er den japansk kokkekniv en kombination af godt håndværk og kvalitet.

Med en japansk kokkeniv kan du sammenligne damasceringen på hver kniv, med et fingeraftryk. Så unik er hvert enkelt knivblad, så du kan være helt sikker på at du får en så unik japansk kokkekniv som muligt. Grundet det flotte æstetiske design, ses mange at hænge deres japanske kokkeknive op i forskellige knivblokke, da det være for synd at smide dem ned i skuffen.

Endnu en ulempe ved at smide de japanske kokkeknive i skuffen, er at de hurtigt kan blive ridset ved at ligge med andre køkkenredskaber.

Japanske kokkeknive er lig med godt håndværk

 

Grundet det utrolige damaskusstål får du en japansk kokkekniv i utrolig høj kvalitet. En japansk kokkekniv har en utrolig lang holdbarhed, når det kommer til skarphed. En japansk kokkekniv er næsten umulig at slide op og derfor næsten aldrig er sløv.

Men noget af de mest utrolige og bevægelige ved den japanske kokkekniv, er dens historie og baggrund. De japanske kokkeknive har en langtraditions rig historie bag sig, som ingen anden kokkekniv på markedet kan prale med. For at starte historien omkring de japanske kokkeknive, skal vi flere 100 år tilbage, til den gang de japanske samuraikrigere levede.

De japanske samuraikrigere tjente for de japanske adelsmænd. De japanske samuraikrigere kæmpede og beskyttede deres land og de japanske adelsmænd, fra udefrakommende fjender.

Men for at komme tilbage til den japanske kokkekniv, finder vi sammenligner mellem de legendariske samuraisværd. De japanske samuraisværd havde nemlig sammen fremstillingsmetode som de japanske kokkeknive vi kender i dag.

Fremstillingsmetoden hos de japanske kokkeknive findes ved de mange lag af damaskusstål, som bliver foldet op til 67 gange. Gennem denne fremstillingsmetode opnår de japanske kokkeknive en skarphed på 60-62 HRC på Rockwell-skalaen.

De mest almindelige kokkeknive på det europæiske marked opnår en skarphed på 50 og 55 HRC. Her er det tydeligt at se hvor meget skarpere de japanske kokkeknive er i forhold til de mere gængse europæiske kokkeknive.

 

Mest gængse japanske kokkeknive

De 3 mest gængse japanske kokkeknive på markedet i dag er Santokukniven, Nakirikniven, Urtekniven og Frugtkniven. De 4 knive har hver deres område, hvor de kan anvendes bedst i forhold til råvarer osv. De 4 forskellige knive kan anvendes til at skære i kød, grønsager, frugter og urter. Jo større og tungere kniven er, jo større fødevarer kan den også skære igennem. Men med de 4 japanske kokkeknive, findes der ikke den fødevarer, som ikke kan blive beskåret.