Det er utroligt ubehageligt, når det er udfordrende at trække vejret derhjemme. Hvis du ofte går og kæmper med dette problem, så kunne det ikke være en dårlig idé at investere i en affugter. Affugteren fjerner alt fugt fra luften omkring sig, og skaber på den måde et rarere og mere åndbart indeklima, bestående af let og køligere luft fremfor tung og diset luft.

Hvordan kan et forværret indeklima påvirke dit helbred?

Der er god grund til at tage indeklimaet i dit hjem utroligt alvorligt, da det ikke kun er irriterende at trække vejret i, men altså også kan forsage væsentlige sundhedsproblemer længere ud i fremtiden. De mildere sundhedsproblemer kan f.eks. være irriterede øjne, hoste, hovedpine, træthed og allergi. De stærkere sundhedsproblemer kan være problemer såsom, astma, kræft og hjertekarsygdomme. Derudover kan mange af de mildere symptomer også føre til farligere sundhedsproblemer. For eksempel kan allergi udvikle sig til astma, hoste kan føre til kronisk bronkitis, osv. Til sidst kan et forværret indeklima påvirke din søvnkvalitet, koncentrationsevne og produktivitet på arbejdet.

Hvis du altså har oplevet, at dit indeklima ikke er optimalt, skal du handle hurtigt, så du ikke oplever nogle af disse symptomer.

Dette skal du gøre for at løse problemet

En affugter er ikke en dum idé at investere i, hvis du har mistanke om et svækket indeklima. Det er sådan at ikke alle slags affugter arbejder på samme måde. Den model der oftest bruges i husstande, er den såkaldte kondensaffugter. Det specielle ved denne er at den kun arbejder i temperaturer, der spænder fra +5 grader til +35 grader. Kondensaffugteren fungerer ved at luften trækkes ned igennem maskinen, og ved hjælp af kobberspoler frigives vandet i luften. Det overskydende vand løber efterfølgende ned i en indbygget tank, eller igennem afløbet. Herefter løslades det nye og tørre luft.