Du har sikkert set, at der findes en masse forskellige sengestørrelser på markedet, men måske undret dig over, præcis hvad ”trekvartseng” og ”lille dobbeltseng” egentlig dækker over. Denne korte artikel kan forhåbentlig bidrage med lidt afklaring omkring de forskellige sengestørrelser til voksne (som alle er 200 cm lange). Den mindste først:

Enkeltmandsseng (90 x 200 cm)

Ikke overraskende er denne seng mest velegnet til at én sover der. Men i ”nødsituationer” er det altid muligt at klemme en ekstra ind. Og samtidig sikrer dens lille fodaftryk, at du har mere plads til alt det andet, du gerne vil have plads til på et begrænset værelsesareal.

Trekvartseng (120 x 200 cm)

Det kan måske være lidt svært at regne ud, hvorfor det lige er, at denne størrelse kaldes ”trekvart”. Men forklaringen er, at hvis man betragter en dobbeltseng som ”en hel”, og en enkeltmandsseng som ”en halv”, ligger trekvartsengen imellem.

Halvandenmandsseng (140 x 200 cm)

Lige over trekvartsengen har vi halvandenmandssengen, som kan være dejligt, hvis man ligger og vender og drejer sig ofte. Den er måske lige en tand for lille, til hvis man skal være to, der sover i den, men kan sagtens anvendes til formålet. Forresten vil et 140×220 dynebetræk egne sig fint til denne sengestørrelse.

Lille dobbeltseng (160 x 200 cm)

Hvis man er et par, og ikke har noget problem med at komme hinanden lidt ved, men samtidig gerne vil have lidt plads hver især, er den lille dobbeltseng dejlig. Sengen er ikke en ”ægte” dobbeltseng. Den er lidt større, men fylder så sjovt nok også det mere.

Dobbeltseng (180 x 200 cm)

Måske ikke så overraskende er en dobbeltseng dobbelt så stor som en enkeltmandsseng. Der er derfor rigeligt med plads til to personer.

King size (200 x 200 cm)

Den allerstørste på denne liste er et kvadrat på 2 x 2 m. Den er stor.