En entre har flere funktioner. I hverdagen fungerer den mest som et gennemgangs- og opbevaringsrum. Det er her, vi stiller vores sko og hænger vores jakke efter en lang arbejdsdag og ofte her at børnenes skoletasker og mudrede sko strander. Derfor skal en entre være funktionel og have gode muligheder for opbevaring. Samtidigt vil mange af os også gerne, at vores entre er hyggelig eller smuk, for det er det første rum, som gæster og andre udefrakommende ser af vores hjem. Heldigvis kan funktionalitet og æstetik sagtens kombineres og i denne artikel kan du læse hvordan. 

Skoskab

Et skoskab er en god idé i en entre, for ellers ender skoene typisk med at ligge hulter til bulter på gulvet, så man risikerer at falde over dem. Skoskabet giver dig mulighed for at gemme skoene væk, men det er stadig nemt at få fat i skoene, når du skal bruge dem. Der findes mange smukke skoskabe, som samtidigt giver dig masser af opbevaringsplads til hele familiens sko. De kan endda hænges på væggen, så du får endnu mere gulvplads. 

Spejl

Entreen er sjældent et stort rum i huset, og derfor kan det også hurtigt komme til at se mørkt og overfyldt ud. Derfor er det en god idé at hænge et spejl op, for så virker rummet større, og spejlet reflekterer også lyset. Derudover kan du bruge spejlet til at se, om håret sidder som det skal, inden du skal ud af døren. 

Opbevaring af småting

Du har sikkert en masse nødvendige småting, som har det med enten at ligge og rode eller at blive væk. Det kan for eksempel være dine nøgler til skuret, din pung, handsker eller huer. Sørg derfor for nok opbevaring til småting i din entre. Det er en god idé at bruge kasser, kurver eller krukker med låg. Det er en nem måde at give rummet lidt karakter og samtidigt sørge for, at der ikke roder.

Masser af lys

Sørg for, at der er godt med belysning i entreen, så den virker varm og indbydende, når du kommer hjem, eller når du får gæster på besøg. Er du heldig, at der er et godt lysindfald i entreen, er dette selvfølgelig mindre vigtigt, men i mange hjem bliver entreen hurtigt et mørkt og knapt så indbydende rum at være i. Sæt gerne både en loftslampe op og en væg- eller bordlampe, så alt bliver lyst godt op.