Nu til dags er spisebordet midtpunktet i mange hjem. Det er ofte hele familiens samlingspunkt, hvor der både kan spises, laves lektier og hygges. Spisebordet er derfor et meget vigtigt møbel i de flestes hjem, og derfor er det også vigtigt, at du vælger lige det spisebord der passer til dit hus eller din lejlighed. 

Vælg spisebord efter rummets størrelse og jeres behov

Til at starte med er det vigtigt at beslutte, hvor stort spisebordet skal være, og hvor mange mennesker der skal være plads til samt hvor stort rummet er. Når man skal beslutte bordets størrelse, er det vigtigt at vurdere hvor meget afstand der er til rummets andre møbler og vægge, så det ikke giver et kompakt og presset udtryk til indretningen. Uanset om du har en stor spisestue eller bor i en mindre lejlighed, kan du få et hay spisebord i mange størrelser. Uanset hvilken størrelse du søger, så har disse borde et enkelt udtryk og har ofte smalle bordben, som gør, at bordet ikke virker tungt i indretningen.

Det smarte spisebordsvalg til dine behov

Spiseborde kan fås i mange forskellige former og farver og kan enten være rustikt, stilrent, moderne og praktisk. Fælles for alle former for spiseborde er, at et spisebord skal kunne rumme alt fra hyggelige måltider til lektielæsning. Derfor kan det være smart at vælge et spisebord, som har praktiske funktioner. Hvilket materiale du bør gå efter afhænger også af, om du har børn og det skal være praktisk eller hvordan dine behov ellers er.

Lad din eksisterende indretning bestemme spisebordet

Når du alligevel skal ud at vælge spisebord, skal det hele ikke nødvendigvis gå op i at være så praktisk som muligt, hvis ikke dette er dit behov. Du kan med fordel vælge et spisebord der matcher til stilen i resten af dit hjem, så der er en råd tråd og sammenhæng i hele huset.