Som landmand er det vigtigt at have jævne plæner. Det betyder, at alt hvad der hedder tidsler og brændenælder, helst skal holde sig så langt væk som overhovedet muligt. Men det kan jo ske, at de vokser op alligevel. Hvis det skulle ske, vil du være rigtig glad for at have en brakpudser. En brakpudser, som i andre sammenhænge kaldes en brakklipper eller afpudser, er helt perfekt til eksempelvis fjerne tidsler og brændenælder. Så hvis du går og bøvler med ujævne plæner, som du ikke kan bruge, fordi de er fyldte med trælse ting såsom tidsler og brændenælder, er en brakpudser lige, hvad du mangler.

Hvordan fungerer den?

En brakpudser er udstyret med kraftige knive, som sidder løst på en tallerken. En brakpudser er monteret med et punkterfrit hjul på bagenden. Det hjul kan justeres i højden, og derved kan du justere slåhøjden, og få din plæne klippet lige præcis, som du ønsker. Selve brakpudseren kan ikke noget uden en traktor. Det er ikke sådan et apparat, som du lige går rundt med i hånden. Nej, du monterer den fast til din traktor og kører afsted. Dog skal det siges, at det er yderst nemt at servicere den. Det skyldes, at de eneste bevægelige dele er tallerkenen og PTO-akslen.

Den kan IKKE bruges over det hele

Selvom, at brakpudseren lyder til at være det perfekte redskab uanset dine omgivelser, er der et men. Den er helt perfekt, hvis du har at gøre med en jævn plæne uden de store ujævnheder, hældninger eller risiko for store grene og sten, men hvis du ved, at din plæne muligvis kan indeholde disse store grene og sten, og heller ikke er uden hældning, er en brakpudser ikke den rette løsning for dig. Ligesom med så meget andet værktøj, er det meget vigtigt, at du kender dine behov, inden du køber.