Der er efterhånden flere og flere, som taler om vakuumpakning af kød, grøntsager og ost med mere. Hvis man kigger på madvideoer på YouTube eller Tiktok, er man måske også, som jeg kommet forbi dem. Så hvad er det med vakuumpakning? Hvordan fungerer denne type af maskine egentlig og hvilken er egentligt den bedst testet Vakuumpakker? Først og fremmest, det en vakuumpakker gør er, at den suger luften fra en speciel plastikpose, hvor den omslutter kødet, grøntsagerne, eller hvad man ellers har i posen. Siden der ikke er luft i posen, hjælper det madvarerne med at holde sig i op til fem gange så lang tid. Da maden ikke kommer i kontakt med luft, holder det en del længere, fordi maden ikke har andet at reagere med. 

Hvorfor en vakuumpakker, hvad kan man bruge den til?

Hvis man vælger at fryse maden, undgår man frostskader på ens fødevarer, og maden bevarer dens flotte farve under frost. Det er perfekt i samarbejde med en Sous Vide. Sous Vide er en maskine som designet til langtidskogning, ved lav varme. Madens proteiner, vitaminer og aromastoffer bevares altså, når det vakuumpakkes. 

Man kan vakuumpakke kødet eller grøntsagerne, og hvis man gerne vil have krydderier med, så kan man tilsætte dem, før man vakuumpakker maden. Så får krydderierne mere tid til at give smag. Man kan langtidskoge sin mad ved en lav temperatur, omkring 56-57 grader, hvis man gerne vil have en lækker steak, hvor kødet bliver dejligt mørt. Herefter steger man den på panden ved høj varme for at få stegt overfladen. Resultatet en god mør steak. Derudover kan man også bruge den til at pakke ens ekstra dyner og puder, så de kun fylder en tredjedel. Det gør dem dejligt nemme at flytte ind i et skab, eller på en hylde. 

Hvordan bruger man en vakuumpakker?

Det man skal huske, når man bruger en vakuumpakker er, at poseåbningen skal være tør og ren. Placer poseåbningen i fordybningen på den åbne vakuumpakker, luk den så den siger klik og tryk på knappen. Det bliver ikke meget nemmere. Hvis man leder efter et godt sted, hvor man kan købe en vakuumpakker billigt. Så er der hjemmesiden Toppricer.dk. De har allerede lavet tests, som viser, hvor gode de forskellige maskiner er fra mange forskellige hjemmesider, og de har rangeret dem efter, hvor gode de er, og efter pris. De har lavet anmeldelserne ud fra kunder og eksperters respons.