Dette indhold er sponsoreret 

 

Vi har formentlig alle prøvet at gætte med hjemme i stuerne, når det velkendte program fra DR ruller over skærmen. Programmet kan med rette anses som værende et nationalklenodie i dansk fjernsyn. Udsendelsen, hvor Mads Steffensen inviterer os ind i kendte danskers hjem, har budt på et utal af boligindretninger samt forskellige stile. Derfor har vi sat os for at kigge på nogle af de fedeste hjem, som Kender Du Typen? har budt på i det forgangne år, som muligvis kan kaste lidt inspiration af sig. Og på forhånd beklager vi for eventuelle spoilere!

Martin Jensen

Den første bolig vi kigger nærmere på, er placeret i hjertet af København. Her slår vi dørene op hos dj’en, Martin Jensen, som inviterer os ind i hans 127 km2 store ejerlejlighed. Inventaret i denne lejlighed er man ikke i tvivl om, er nøje udvalgt. Det er tydeligt, at hovedpersonen drager sin inspiration fra danske erhvervsdesignere med for eksempel et Arne Jacobsen spisebord med tilhørende røde syverstole, Georg Jensen tallerkener samt B&O højtalere. Umiddelbart kan det lyde som om, at Martin Jensen har droppet sit hjem med designinventar, netop fordi det er design, men hjemmet formår alligevel at formidle den danske hygge. Han insisterer blandt andet på, at friske blomster altid skal pryde hjemmet, og på hver side af hans store B&O fladskærmsfjernsyn ses hjemlige plakater, som bryder med de store mærkevare. Plakaterne kunne meget vel være fra Dialægt, læs mere her. Selvom, at hjemmet udstråler mærker med mærker på, udlignes denne, med en balance med detaljer der gør, at lejligheden kommer ned på jorden igen. Martin formår at gå på en hårfin linje, som bidrager både med det sure og det søde. 

Mette Helena Rasmussen

Den næste bolig, eller med rettere lejlighed, som vi skal se nærmere på, ligger på Amager og tilhører boligeksperten Mette Helena Rasmussen. Den 150 km2 store lejlighed har en beundringsværdig udsigt til Amager Boulevard fra den overbeplantede, men hyggelige balkon. Ved første øjekast får man tydeligt et indblik i den meget karakteriske stil, som hovedpersonen har. Dette ses blandt andet ved hendes store forkærlighed for indrammede billeder og plakater, som bestemt må siges at være fra gulv til loft. Det er ikke muligt at sætte farvevalget i bås, hvilket også favner diverse rum med et vis opstemt humør. Men en ting er hvis i forhold til farverne, og det er, at der er mange af dem.