Når du skal indrette dit hjem og finde den perfekte balance mellem stil og personligt udtryk er der mange veje du kan vælge at gå. Lige fra det minimalistiske og moderne til det naturlige og retro findes der et væld af stilarter og valg, der har indflydelse på din indretning. Èn stil der er blevet specielt moderne de seneste år er det bæredygtige og det naturlige, hvor naturen i stigende grad bliver bragt indenfor i hjemmet. Genanvendte materialer er også en god vej mod det mere naturlige udtryk, og for eksempel plankeborde af genbrugstræ giver hjemmet en helt unik naturlig charme og sjæl. Læs videre for at få inspiration til hvordan du kan bringe naturen indenfor i dit hjem.

Naturlige materialer

En af de bedste måder at bringe naturen indenfor på er ved at have naturlige materialer i dit hjem og som en del af din indretning. Det kan være alt lige fra flettede kurve, dekorative genstande i træ og lerpotter, til møbler i flotte træsorter og tekstiler i hør og bomuld. Rustikke plankeborde er for eksempel et oplagt valg hvis du vil have et flot møbel i naturlige materialer, der kan fungere som omdrejningspunkt i din stue eller spisestue. Plankeborde af genanvendt træ er også unikke, da bordene er lavet i mange forskellige former, nuancer og stile, og stammer fra vidt forskellige kilder. Det naturlige kan også føres videre ved at dække bordet med en smuk dug i hør og en buket vilde blomster. Det gælder så vidt muligt bare om at holde sig fra syntetiske materialer og på den måde skabe et mere naturligt udtryk i hjemmet. 

Blomster

Blomster kan også gøre underværker for de fleste hjem, specielt hvis du gerne vil bringe mere natur indenfor. Du kan for eksempel købe et smukt bundt tulipaner til spisebordet eller vindueskarmen, eller tage i skoven for at finde vilde blomster og smukke grene der kan pynte. Stueplanter tilføjer også mere liv til din indretning, og de kan købes i et hav af varianter, størrelser, farver og former så der er uden tvivl en plante der vil passe dit hjem perfekt. De dybe grønne farver på mange stueplanters blade minder også om bladene på træerne og kan derfor også dannet en næsten skov eller jungle lignende atmosfære i hjemmet.

Farver 

Til sidst skal vigtigheden af farver i hjemmet også fremhæves. Om det så er farver i naturlige og afdæmpede nuancer eller strålende og sjove farver er brugen af dem alfa og omega. De stærke farver kan på den ene side fungerer som accenter og kontraster til et hjem med mange naturlige og lyse farver, mens de mere afdæmpede nuancer for alvor kan bidrage til en følelse af visuel ro og jordnærhed. Plankeborde bidrager også til sådan en farvepalet da træets naturlige farver står frem i ethvert rum og tilføjer en unik dybde til indretningen. Derudover kan mere rustikke plankeborde også for alvor bringe naturen indenfor men deres rå udtryk og ubehandlede farver og nuancer.