Hos de unge er der en helt særlig trend, som hitter! Mange unge køber brugte og antikke møbler, fordi det giver en anden forbrugsoplevelse i tråd med nye forbrugsvaner.

Mange unge angiver, at de foruden at spare penge også tænker mere over klimaet og miljøet, når de skal finde nye møbler til hjemmet. Her er det politiske ideal stærkt medvirkende til at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen, som i stedet afløses af eftertanke og: trend. For ja, det er hipt at købe brugt i disse tider!

Det unikke i centrum

Foruden at sætte streg under en forbrugsmæssig statement, er de unge på jagt efter unikke elementer til deres boligindretning. Hvad en det er lamper, et spisebord eller antikke stole, så er det unikke med til at skabe personlighed i hjemme, hvilket er en hjertesag for mange.

Det at man ikke bare kan gå i et møbelhus og finde et produkt magen til, giver det brugte møbel en særlig værdi og unikhed.

Også jagten er spændende

Foruden at få sig et unikt produkt, er der en anden spændende ting ved disse produkter: jagten!

Det at gøre sig et sandt loppefund eller finde nogle helt enestående møbler kan give et sandt lykkerus. Det er nemlig langt fra alle steder, man kan finde noget, der lige passer ind i ens personlige stil, så når det lykkedes, er det en rigtig positiv oplevelse. Dertil er det vigtigt at nævne, at der selvfølgelig også er det her thrift-shopping element i spil, hvor man kan opleve en særlig glæde ved at vide, man har gjort en god handel. Det falder helt tilbage på vores tid som samlere og er et element, som ikke bør underkendes.

Bliver det anderledes i fremtiden?

Modemøbler og køb af nye produkter går nok aldrig af mode. Og det er en mindre del af samfundet, som finder deres møbler brugt. Men tendensen er stigende. Ikke mindst i kraft af mere politisk bevidste forbrugere, som køber klimavenligt og tænker over konsekvenserne for vores planet, når man konsekvent køber nye ting. Derfor er det en trend, som står til at fortsætte – i stigende grad.